banner388

Samsun Okullarından Büyük Başarı

Bu yıl 48’incisi düzenlenen Ortaöğretim Araştırma Projeleri Yarışması Bölge Finali’nde yer alan Samsun’dan 6 proje finalist, 5 proje ikinci, 2 proje de üçüncü oldu.

Samsun Okullarından Büyük Başarı

Bu yıl 48’incisi düzenlenen Ortaöğretim Araştırma Projeleri Yarışması Bölge Finali’nde yer alan Samsun’dan 6 proje finalist, 5 proje ikinci, 2 proje de üçüncü oldu.

30 Mart 2017 Perşembe 17:51
Samsun Okullarından Büyük Başarı

Samsun Haber - Bu yıl 48’incisi gerçekleştirilen TÜBİTAK 48. Ortaöğretim Araştırma Projeleri Yarışması Bölge Sergisi’ne davet edilen projeleri Samsun Bölge Kurulunca belirlenmişti. Samsun, Amasya, Ordu, Giresun, Tokat, Kastamonu Sinop illerinden yapılan 1435 proje başvurusunda 100 proje kabul edildi ve sergiye katılmaya hak kazandı.

Bu anlamda Samsun’dan yapılan 538 proje başvurusundan 36’sı sergide yer aldı.

27-29 Mart 2017 tarihleri arasında Ondokuz Mayıs Üniversitesi Kurupelit Kampüsü Yaşar Doğu Spor Salonunda bölge sergisi gerçekleştirildi.
OMÜ Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi Mavi Salonda gerçekleştirilen finalde Samsun’dan 6 proje finalist olarak Ankara’da gerçekleştirilecek final yarışmasına katılmaya hak kazandı.
Düzenlenen finalde, Ondokuz Mayıs Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sait Bilgiç, Amasya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Metin Orbay, TÜBİTAK Samsun Bölge Koordinatörü Prof. Dr. Hasan İçbudak, Tokat İl Milli Eğitim Müdürü Levent Yazıcı, Samsun İl Milli Eğitim Müdürlüğü yöneticileri, İlçe Milli Eğitim Müdürleri, okul müdürleri, öğretmen ve öğrenciler yer aldı.

“Toplam 1435 proje başvurusu”

Açılış konuşmasını yapan TÜBİTAK Samsun Bölge Koordinatörü Prof. Dr. Hasan İçbudak, “Bu yıl Samsun Bölgesi’ni oluşturan 7 ilimizden toplam 1435 proje başvurusu yapıldı. İlimizde yapılan bölge sergisine ön elemeler sonucu 100 proje çağrıldı. Jüri üyelerimizin tekrar değerlendirmesi ile bölge dereceleri ve Ankara’da yapılacak olan Türkiye Final Yarışması’na katılacak olan projelerimiz belirlendi. Bölge sergisine katılan tüm proje sahibi öğrenci ve danışmanlarımızı tebrik ediyorum. Bu kadar proje arasından seçilerek bölge sergisine katılmaları onlar için büyük bir başarı” dedi.


“Samsun Bölgesi’nin başarısıyla gurur duyuyoruz”

Prof. Dr. Sait Bilgiç, Samsun Bölgesi’nin özellikle son 2 yıldaki çalışkanlığı ve başarısının kendilerini son derece mutlu ettiğini ve gururlandırdığını belirterek, “Başarı; öğrencilerin, onların başında bulunan danışman ve öğretmenlerin, okulların ve nihayetinde bölgenin başarısıdır. Sürdürülebilir bir başarı ise daha fazla çalışma ile mümkün olacaktır” ifadelerini kullandı.
Salonda bulunan öğrencilere seslenen Rektör Bilgiç, “Sevgili öğrencilerimize şunu söylemeliyim: Bu bir yarışma ve her yarışmada dereceye girenler olur. Ancak esas olan, bu yarışmaya katılabilecek adımı atmakta. Şunu bilhassa vurgulamak isterim ki, sıralamalar, dereceler olsa da inanın hepiniz birincisiniz, bu projede yer almanız yeter bunun için. Bugün ülkemizde başarılı olarak gördüğümüz birçok rol modelin geçmişte sizler gibi bu tür projeler içinde yer aldığını çok net örnekleri görülmekte. İnşallah gelecekte birçoğunuzu bu çatı altında öğrencimiz olarak göreceğiz. OMÜ’nün öğrencisi olmaktan gurur duyacağınızdan eminim” dedi.
Organizasyonda emeği geçen kurum ve kişilere gönül dolusu teşekkürlerini sunan Prof. Dr. Bilgiç, konuşmasını “Çok daha güzel ve çok daha gelişmiş bir ülkede birlikte olacağımız günleri görme ümidiyle hepinizi sevgi ve saygıyla selamlıyorum” şeklinde bitirdi.
Konuşmaların ardından Samsun Bölge bazında dereceye giren ve Ankara’daki Türkiye Final Yarışması’nda boy gösterecek proje sahibi öğrencilere başarı belgeleri Rektör Prof. Dr. Sait Bilgiç ve protokol üyeleri tarafından verildi.

Samsun’dan 6 proje finalist, 5 proje ikinci, 2 proje ise üçüncü oldu

TÜBİTAK 48. Ortaöğretim Araştırma Projeleri Yarışması Bölge Finali’nde Samsun’dan 6 proje finalist, 5 proje ikinci, 2 proje ise üçüncü oldu. Coğrafya alanında Garip Zeycan Yıldırım Fen Lisesi “Açık Su Havzalarında Balmumu Örtüsü Kullanılarak Su Kaybının Azaltılması” konulu projesiyle finalist, değerler eğitimi alanında Çarşamba Fen Lisesi “Ahlaki Değerlerin Trafik Kurallarına Yansımaları” konulu projesiyle finalist, fizik alanında Samsun Anadolu Lisesi “Yenilenebilir Enerji Dönüşümü” konulu projesiyle finalist, matematik alanında Aziz Atik Fen Lisesi “Bir Üçgeni Eşit Alanlı ve Eşit Çevreli İki Bölgeye Parçalama” konulu projesiyle finalist, sosyoloji alanında Özel Samsun Sınav Anadolu Lisesi “Ortaöğretim Öğrencilerinin Kadın-Erkek Algısı (Samsun Atakum İlçesi Örneklemi)” konulu projesiyle finalist, teknoloji tasarım alanında Mareşal Fevzi Çakmak Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi “Çocuklar İçin Kolay Elektronik” konulu projesiyle finalist oldu.

Fizik alanında Atakum Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi “Engelleri Aşalım” konulu projesiyle ikinci, sosyoloji alanında Yıldıray Çınar Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi “Engelli Varsa Yaşamında Birlikte Bağlanın Hayata” konulu projesiyle ikinci, tarih alanında Şehit Ersan Sancı Anadolu Lisesi “Akpınar Köy Enstitüsü’ ne Günümüzden Bir Bakış(1940-1954)” konulu projesiyle ikinci. Türk dili ve edebiyatı alanında Akpınar Fen Lisesi “Karekodla Öğreniyoruz: Gelenekten Geleceğe Ozanların Dilinden” konulu projesiyle ikinci, değerler eğitimi alanında Piri Reis Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi “Umuda Yolculuk” konulu projesiyle ikinci oldu.

Psikoloji alanında Samsun İbrahim Tanrıverdi Sosyal Bilimler Lisesi ve Samsun Bilim ve Sanat Merkezi “Kaygılandım da Bağlandım” konulu projesiyle üçüncü, sosyoloji alanında 19 Mayıs Lisesi “15 Temmuz Darbe Girişimine Genç Bakış” konulu projesiyle üçüncü oldu.
İl Milli Eğitim Müdürlüğü, “Yarışmada finalist olarak Ankara’daki finalde Samsun’u temsil edecek okullar ile dereceye giren okullarımızı başarılarından dolayı tebrik eder, başarılar dileriz” açıklamasını yaptı

Anahtar Kelimeler:
SamsunHaberTubitak
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.