banner388

Samsun Müftüsünden Suriyelilere saldıranlara tepki

Samsun İl Müftüsü Veysel Çakı kadınların fotoğraflarını çeken Suriyeli vatandaşları linç etmek isteyenlere "Çevredeki vatandaşların yaptığı linç girişimi de dinen de hukuken de caiz değildir" dedi.

Samsun Müftüsünden Suriyelilere saldıranlara tepki

Samsun İl Müftüsü Veysel Çakı kadınların fotoğraflarını çeken Suriyeli vatandaşları linç etmek isteyenlere "Çevredeki vatandaşların yaptığı linç girişimi de dinen de hukuken de caiz değildir" dedi.

04 Temmuz 2017 Salı 10:32
Samsun Müftüsünden Suriyelilere saldıranlara tepki

Samsun haber - Samsun İl Müftüsü Veysel Çakı, Atakum sahilinde denize giren kadınların fotoğraflarını çeken 2 Suriyeli'nin linç edilmesiyle ilgili konuştu. Bu olayın kabul edilmez olduğunu söyleyen Müftü Çakı, "Ancak çevredeki vatandaşların yaptığı linç girişimi de dinen de hukuken de caiz değildir" dedi.

HÜKÜM VEREMEZLER

Suriyeli kişilerin kadınların fotoğraflarını çekmesinin kesinlikle kabul edilmez olduğunu belirten Müftü Çakı, "Ancak söylentiyle, dedikoduyla bu kişileri linç etmek isteyen vatandaşlarımızın kendi kendilerine hüküm icra etmeleri de asla tasvip edilir bir durum değildir" diye konuştu.

KABUL EDİLEMEZ

Bu hareketin hukuk devletinde kabul edilemez bir hareket olduğunu söyleyen Müftü Çakı, "Her vatandaş kendine yapılan haksızlığın cezasını kendisi vermeye kalkarsa, orada hukuk devletinden bahsedilemez. Bu ülkenin Emniyeti var, Jandarması vardır. Vatandaş ihbar eder, güvenlik güçleri ve hukuk da gerekeni yapar. İnsanları çevresine toplayarak ceza vermek, hukuken de dinen de caiz değildir" şeklinde konuştu.

Gazete Gerçek / Gülsüm Atik

Son Güncelleme: 04.07.2017 10:42
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Burak 2017-07-04 10:40:30

Diyanet din işlerinle ilgilen sen sanamı düştü suriyelileri korumak.. adam kayırmanın torpilin rüşvetin alıp başını gittiği yer değil mi diyanet onlarla ilgilen sen...

Avatar
Boş müftü 2017-07-04 11:20:44

Müftü boş yapıyor boş konuşuyor gereksiz

Avatar
Merhaba 2017-07-04 11:52:34

Sayin Müftü herseye yorum yapacaginiza biraz öz eleştiri yapin

Avatar
yuksel 2017-07-04 13:04:02

Müftü çok seviyosan bunlarla beraber gidip Suriye'de müftülük yapabilirsin bize lazım değil senin gibi Arap savuncuu

Avatar
Seyfullah çağır 2017-07-04 12:34:52

Ya birde bunun karısına kızına sarkıntılık yapsınlar bakalım böyle konuşabilecek mi

Avatar
Muftumusin savcimi 2017-07-04 13:01:14

Sanırım sayın müftü oturduğu makamı karıştırdi.gerçi artik makamlarında siyaset ile dini ayristiramaz hale geldiler ama yinede bunda devam ediyorlar.

Avatar
baterist55 2017-07-04 13:22:57

sahilde fotoğrafları çekilen kendi karısı ve kızı olsa yine böyle bir beyanat verir miydi çok merak ediyorum o zamanda her şeyi emniyet güçlerine mi bırakırdı acaba :D

Avatar
guest 2017-07-04 12:03:14

gayet mantıklı bir açıklama arkadaşlar neresiyle düşünerek yorum yapıyor onuda anlamış değilim. söylemek istediği söylenti üzerine kim olursa olsun ( burda Suriyeli olmasına has bir ayrımcılık yok )hukum verilemeyeceğidir. böyle bir durum kesinsede olayı meşrulaştırmak niyetinde değilim ama sanki bu tepkiyi verenler son derece modern kültürlü ve edebli insanlar Allah aşkına samsunlu olupta sahildeki kızlara yapılanlar ortada yıllardır, bırakın bu modern ayaklarını( gerçi gerçekten tepki vermek isteyen birinin tepkisi zaten okuduğumuz haberdeki şekilde bir tepki olmazdı.