banner388

Samsun Müftüsünden Ramazan öncesi açıklama

Samsun İl Müftüsü Veysel Çakı, 26 Mayıs Cuma günü kılınacak olan teravih namazı ile birlikte Ramazan ayının başlayacağını söyledi ve önemli açıklamalarda bulundu.

Samsun Müftüsünden Ramazan öncesi açıklama

Samsun İl Müftüsü Veysel Çakı, 26 Mayıs Cuma günü kılınacak olan teravih namazı ile birlikte Ramazan ayının başlayacağını söyledi ve önemli açıklamalarda bulundu.

25 Mayıs 2017 Perşembe 12:19
Samsun Müftüsünden Ramazan öncesi açıklama

Samsun Haber - Samsun İl Müftüsü Veysel Çakı Ramazan ayı öncesi yaptığı açıklamada, "Oruç tutan bir Müslüman eliyle, diliyle, gözüyle, kulağıyla bütün organları ile oruç tutmalıdır. Eğer oruç bizi yalan konuşmaktan, dedikodu yapmaktan, küfür söylemekten, haram yemekten günah işlemekten alı koymuyorsa, bizi olgunlaştırmıyorsa, ahlakımıza olumlu yönde yansıması olmuyorsa orucun o zaman bu bir perhiz olur ancak kilo vermiş oluruz. Halbuki Allah bizden oruç tutmamızı istiyor aç durun demiyor bize" dedi.


Samsun İl Müftüsü Veysel Çakı, 26 Mayıs Cuma günü kılınacak teravih namazı ile birlikte Ramazan ayının başlayacağını belirterek bu ayda Müslümanların dikkat etmesi gereken konularla ilgili önemli açıklamalarda bulundu.


Müftü Çakı, orucun önemli bir ibadet olduğunu belirtti. Oruçla ilgili hadisleri hatırlatan Veysel Çakı, oruç tutan Müslüman'ın Allah'ın emrini yerine getirmiş olacağını söyledi. Müftü Çakı sözlerine şöyle devam etti.


"İbadetin bir bedeni, bir ruhu vardır. İbadetin bedenini de düzgün yapmak lazım ama ruhu ondan daha önemlidir. Yani bir insanını şekli şemali giyimi kuşamı düzgün olmalı ama içi de temiz olmalı. Ruhu temiz olmalı. İbadetlerin sosyal hayata, fert ve kişinin hayatına yansıması çok önemlidir. Yani oruç tutan bir Müslüman eliyle, diliyle, gözüyle, kulağıyla bütün organları ile oruç tutmalıdır. Yani günahlardan da oruçlu olmak, kötülüklerden de oruçlu olmak önemlidir. Eğer oruç bizi yalan konuşmaktan, dedikodu yapmaktan, küfür söylemekten, haram yemekten günah işlemekten alı koymuyorsa, bizi olgunlaştırmıyorsa, ahlakımıza olumlu yönde yansıması olmuyorsa orucun o zaman bu bir perhiz olur ancak kilo vermiş oluruz. Halbuki Allah bizden oruç tutmamızı istiyor aç durun demiyor bize. Eğer tuttuğumuz oruç bizim günlük yaşantımızda kaliteyi getirmiyorsa, kimseye kötülük etmeden, hakkına hukukuna tecavüz etmeden hayatımızı sürdürme konusunda bize bir kalite kazandırmıyorsa o zaman biraz göbeğimiz erimiş olur, yağlarımız erimiş olur, perhiz yapmış oluruz ama Allah'ın arzu ettiği şekilde bir oruç tutamamış oluruz. Buna dikkat etmemiz gerekir."   


Müftü Çakı, Ramazan ayındaki yardımlaşmanın önemi ile ilgili olarak "Oruçlu olduğumuz süre içerisinde çevremizdeki fakir fukara, yoksul insanları sevindirme onların duasını alma konusunda da gayretimiz olmalıdır. İftarımız, sahurumuz, zekatımız, fitremiz Ramazan'ın feyzinden istifade edebilmek için önemli bir fırsattır. Ama ramazandaki iftarlarda gösterişten uzak olmalıdır. Eğer bir gösteriş 'desinler' karışırsa işin içine Allah böyle bir ibadeti kabul etmez" açıklamalarında bulundu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.