banner388

Samsun Müftüsü Hakkında Şok Suçlamalar

Din-Bir-Sen Genel Başkanı Yusuf Özdemir, Samsun İl Müftüsü Veysel Çakı hakkında şok açıklamalarda bulundu.

Samsun Müftüsü Hakkında Şok Suçlamalar

Din-Bir-Sen Genel Başkanı Yusuf Özdemir, Samsun İl Müftüsü Veysel Çakı hakkında şok açıklamalarda bulundu.

31 Ocak 2017 Salı 10:35
Samsun Müftüsü Hakkında Şok Suçlamalar
Samsun Haber - Din-Bir-Sen Genel Başkanı Yusuf Özdemir yaptığı yazılı açıklamada, Samsun Müftüsü Veysel Çakı'nın din görevlileri üzerinde baskı kurup, ötekileştirdiğini öne sürerek, şunları ifade etti:
"Sayın Müftünün Samsun’a atandığı 29 Mayıs 2015 tarihinden bu yana din görevlilerini sürmenin, sürgünle tehdit etmenin ve hakaretin dışında elle tutulur bir icraatının görülmediği, bazı ilçe müftüleriyle birlikte din görevlilerine adeta kan kusturduğu, Sayın Müftünün, din görevlilerine karşı kin, nefret ve ötekileştirme duygusuyla hareket ettiği, din görevlilerine karşı baskıcı tutumuna bir anlam verilemediği iddia ediliyor. Yanlış, hukuka aykırı ve gayri adil uygulamalarının kurumun itibarını düşürdüğü, kuruma karşı güven duygularının zedelendiği belirtiliyor. Din görevlilerinin en küçük kusurunda bile akla, vicdana ve yönetmeliklere aykırı tutum ve davranış sergilediği iddia edilen Sayın Müftü’nün Allah’ın hükümlerine göre hareket etmesini, affedici ve hoşgörülü olmasını bekliyoruz. Kendisini her şeyin üzerinde gören Sayın Müftünün en küçük kusurda bile derhal yer değişikliğiyle cezalandırma yöntemine başvurduğu gelen şikâyetler arasında" 


Veysel Çakı'dan Yalanlama

Samsun Müftüsü Veysel Çakı ise, açıklamanın gerçeği yansıtmadığını söyledi. Din Bir Sen üyesi olan ve Canik'te görev yapan bir din görevlisi hakkında ağır bir soruşturma sürdürüldüğünü belirten Çakı " Heralde bu nedenle açıklama yapılmış. Ben Din Bir Sen Genel Başkanı Yusuf Özdemir denilen kişiyi tanımam. Söz konusu din görevlisi sorunlu bir arkadaşımız ve soruşturması devam ediyor.  Heralde bu nedenle beni hedef alan bir açıklama yapıldı. Benim kimse ile sorunum yok hele ki din görevlileriyle olamaz. Benim onlar mesai arkadaşlarım. Düzenli toplantılar yapıyor. Ben din görevlilerinin amiriyim. Çalışmalarını düzenlemek ve denetlemek zorundayım.Beni hedef alan açıklamalar gerçeği yansıtmıyor " ifadelerini kullandı. 

Kaynak: Halk Gazetesi / Zekeriya Fırat

 
Son Güncelleme: 01.02.2017 14:03
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Ozkan yıldız 2017-02-01 01:13:57

Boşa dememişler her sakallıyı dedem sanma diye

Avatar
İmam 55 2017-02-01 07:24:42

Sendika doğruyu söylemiş İmam ları müezzin leri ve k kursu hocalarını insan yerine koyan yok, müftü ler ve daire çalışanları hizmetli den müftü ye kadar herkes sanki dİb kraldan fazla kralcı bunlar tüm müftülük lerin %90 böyle