banner388

Samsun Kuyumcular Odası Başkanı Uyardı

Samsun Kuyumcular Odası Başkanı Salih Özman bazı şirket ve kuyumcuların vatandaşlara gönderdiği ‘altında indirim’ mesajlarının kandırmaca olduğunu söyledi.

Samsun Kuyumcular Odası Başkanı Uyardı

Samsun Kuyumcular Odası Başkanı Salih Özman bazı şirket ve kuyumcuların vatandaşlara gönderdiği ‘altında indirim’ mesajlarının kandırmaca olduğunu söyledi.

13 Mart 2017 Pazartesi 22:32
Samsun Kuyumcular Odası Başkanı Uyardı

Samsun Haber- Samsun Kuyumcular Odası Başkanı Salih Özman bazı şirket ve kuyumcuların vatandaşlara gönderdiği ‘altında indirim’ mesajlarının kandırmaca olduğunu söyledi.

‘Altın fiyatlarını borsa belirliyor’

Kuyumcular Odası Başkanı Salih Özman, vatandaşlara atılan altın indirimi mesajları hakkında açıklamalarda bulundu. Altında indirim yapılamayacağını vurgulayan Salih Özman, özellikle 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde birçok vatandaşın bu mesajlar yüzünden kandırılarak mağdur olduğunun altını çizerek, “Altın borsada piyasa fiyatı üzerinden alınıp satılan bir üründür. Altın fiyatlarını belirleyen kuyumcular değil, kuyumcular odası da değildir. Bunu tamamen altın borsası belirliyor. Biz sadece oluşan fiyat üzerinden ürün satıyoruz. Bu fiyatlara maliyet ve kuyumcunun kar marjı eklenerek satışa sunuluyor. Onun için altında indirim olmaz. Dünya Kadınlar Günü, Anneler Günü gibi özel günlerde altın ve mücevher satışı artıyor. Özellikle 8 Mart Dünya Kadınlar Günü öncesinde bazı şirketler ve kuyumcular vatandaşlara ‘Altında yüzde 25 indirim, pırlantada yüzde 40 indirimle alışveriş yapabilir’ yazılı mesajlar attılar. Bunlar tamamen yalandır. Çünkü altında indirim yapmak mümkün değildir. İndirim yapan kuyumculardan yüzde 25 indirimle tam altın alan bir kişi bin liralık altını 750 liraya alıp başka bir kuyumcuya da 950 liraya satıp kar yapabilir. Dolayısıyla böyle bir şey olması mümkün değildir. Pırlantada, mücevherde böyle bir uygulama yapılabilir. Çünkü mücevher tamamen işçiliğe dayanan bir eşyadır. Ama altında indirim söz konusu olamaz” diye konuştu.

‘İndirim mesajlarına inanmayın’

Özel günlerde atılan altın indirimi mesajlarına vatandaşların inanmaması gerektiğini ifade eden Özman, “Özel günlere en yakın olan Anneler Günü var. Bir daha böyle yanılgıların önüne geçmek için çaba sarf ediyoruz. Bazı arkadaşlar, seri sonu pırlantalı ürünlerde yüzde 50 indirim yazısını kuyumcularına asıyorlar. Bu olabilir. Ama altında indirim söz konusu olamaz. Özel günlerde ve normal günlerde altın alacak vatandaşların böyle indirim kampanyalarına inanmamalarını diliyorum” dedi.
Özman, vatandaşları yanlış bilgilendiren kişiler hakkında gerekli mercilerin çalışma başlatması gerektiğini belirtti.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.