banner388

Samsun Kuş Cennetini tüm dünya izleyecek

Son yıllarda gerçekleştirdiği projelerle adından sıkça bahsettiren Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Kuş Cennetinde bulunan kuşların yaşamlarını tüm dünyaya izletmeyi hedefliyor.

Samsun Kuş Cennetini tüm dünya izleyecek

Son yıllarda gerçekleştirdiği projelerle adından sıkça bahsettiren Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Kuş Cennetinde bulunan kuşların yaşamlarını tüm dünyaya izletmeyi hedefliyor.

21 Eylül 2016 Çarşamba 18:30
Samsun Kuş Cennetini tüm dünya izleyecek

Başkan Yusuf Ziya Yılmaz, görevli gazetecilere Kızılırmak Deltası’nda gerçekleştirilen çalışmaları yerinde gösterdi. Başkan Yılmaz, ilk olarak Kuş Cenneti girişinde bulunan kıl çadırında gazetecilere kahvaltı verdi. Daha sonra gazetecilere deltayı gezdiren Başkan Yılmaz, Kuş Cenneti’ni bir turizm öğesi haline getirmeye çalıştıklarını belirtti. Gelecek nesillere Kızılırmak Deltası Kuş Cenneti’ni bütün doğallığı ve güzelliği ile miras olarak devretmek istediklerini ifade eden Başkan Yılmaz, “Koruyarak, yaşatarak ve sürdürülebilir hale getirerek, buradaki hayatı, bütün doğallığı ve güzelliği ile beraber gelecek nesillerimize bir miras olarak devretme sorumluluğumuzun olduğunu biliyoruz. Buradaki yaban hayatın bazı ayrıntılarını belli noktalara yerleştirilmiş kameralarla birlikte hayvanların kuluçka dönemlerini, yumurtalarının üzerine oturmalarını, oradan civcivlerin çıkma anının görüntülerini ve buranın sürdürülebilir bir ekosistem içinde hareket edeceğiz. Burada yılki hayatını, manda hayatını, burada hayvancılığı, tarımı, manda süt üretimini destekleyerek geliştirmenin yollarını arıyoruz” şeklinde konuştu.
Delta alanı içerisinde ahşap yürüyüş yolları yapmayı planladıklarını ifade eden Başkan Yılmaz, “Saz horozunu biraz yakından gözlemleyebilmek için gölün içerisine doğru ahşap yürüme yolu yapmayı planlıyoruz. Ama oraya yapacağımız yürüme yolunda oraya gelecek insanların oluşturduğu gürültü ve onları rahatsız edici boyutunu da göz önüne alan bir ölçekte olmalıdır. Büyükşehir Belediyesi olarak elimizdeki bu Kuş Cenneti’nin geleceğe taşınması, bu deltanın bu habitanın korunarak geleceğe taşınması yönündeki hassasiyetimiz için mutlaka sürdürülebilir olsun istiyoruz” ifadelerini kullandı.
Doğal yaşam sosyal medyadan takip edilebilecek
Bölgeye uğrayan göçmen kuşların yaşamlarının gizli kameralarla takip etmek istediklerine vurgu yapan Başkan Yılmaz, “Balıkçıların avlanmasını, kuşların yaşamlarını üniversitedeki hocalarımız ile konuşarak sosyal medya üzerinden dünyaya izletmek istiyoruz. Bilim adamlarının uygun gördüğü alanlara gizli kameralar yerleştirerek bu doğal güzellikleri sosyal medya üzerinden dünyaya izlettirmeyi amaçlıyoruz. Yaban hayatının çok etkilenmeyeceğini düşündüğümüz belli yerlerde ahşap yollar yapacağız. Burayı foto safariye de açmayı düşünüyoruz ama herkesin gelip kuşları üreme yaparken veya avlanırken rahatsız edeceği bir düzen kurmayacağız. Yine bilim adamlarından destek alarak kuşların üreme veya avlanma alanına doğal ve tamamen insanların görülmeyeceği yürüyüş yolu ve gözlem alanı yapacağız. Deltayı turizme açarken ekosistemin de gelecek nesillere kalması ve kuş türlerinin rahatsız olmaması için büyük özen gösteriyoruz” diye konuştu.

Son Güncelleme: 21.09.2016 18:54
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.