banner388

Samsun Kuş Cenneti'nde şok hırsızlık

Samsun'da bulunan Kızılırmak Deltası Kuş Cenneti'nde şok bir hırsızlık olayı yaşandı.

Samsun Kuş Cenneti'nde şok hırsızlık

Samsun'da bulunan Kızılırmak Deltası Kuş Cenneti'nde şok bir hırsızlık olayı yaşandı.

18 Eylül 2017 Pazartesi 17:18
Samsun Kuş Cenneti'nde şok hırsızlık

Samsun haber - Samsun'un 19 Mayıs ve Bafra ilçesi sınırlarında bulunan Kızılırmak Deltası Kuş Cenneti'nde hırsızlık oalyı yaşandı. Sizin De Bir Leylek Yuvanız Olsun Projesi kapsamında yerleştirilen 7 direkteki Leylek yuvası çalındı. Doğa fotoğrafçısı Hasan Aktürk geçtiğimiz yıllarda gündeme getirdiği proje ilçe belediyesi tarafından Doğanca Mahallesi Kuş Cenneti sınırları içerisinde hayata geçirilmişti. Yuvalar henüz nedeni ve kimliği bilinmeyen kişiler tarafından çalındı.

"ARAŞTIRILSIN"

Doğa fotoğrafçısı Hasan Aktürk olayla ilgili yaptığı açıklamada, "Doğa ve kuş fotoğrafçılığı hobimin sayesinde kuşlara yakın ilgi duymaktayım. Burada da leyleklerin çok büyük bir popülasyonu var. Leylekler arttıkça yuva sayıları artamıyor. Bu nedenle 1 buçuk yıl önce leylek Bafra Belediyesinin de katkılarıyla diktiğimiz leylek yuvaları yerlerinden sökülüp götürülmüş. Leylek yuvalarını göremeyince şok oldum. Bizim maksadımız leylekler ve diğer kuşlara yaşanacak, gelip konabilecek bir ortam sağlamaktı. Ama ne yazık ki sökmüşler. Bunu ne maksatla yaptılar bilmiyorum ama bunun araştırılarak bunu yapanların bulunmasını istiyorum" dedi.ii

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.