banner388

Samsun Kudüs için toplandı

Samsun Milli İrade Platformu, bugün Çiftlik Caddesinden, Cumhuriyet Meydanına kadar “Kudüs sahipsiz değildir” sloganları eşliğinde yürüdü.

Samsun Kudüs için toplandı

Samsun Milli İrade Platformu, bugün Çiftlik Caddesinden, Cumhuriyet Meydanına kadar “Kudüs sahipsiz değildir” sloganları eşliğinde yürüdü.

18 Mayıs 2018 Cuma 19:09
Samsun Kudüs için toplandı

Samsun haberABD’nin Büyükelçiliğini Kudüs’e taşımasının ardından Gazze’de yaşanan olaylarda İsrail askerlerinin 62 Filistinliyi öldürmesiyle ilgili olarak Samsun Milli İrade Platformu, eşliğinde bir sürü Samsunlu Cumhuriyet Meydanında toplandı. Yürüyüşe Samsun Valisi Osman Kaymak, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Zihni Şahin, AK Parti Samsun İl Başkanı Hakan Karaduman, İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, Canik Belediye Başkanı Osman Genç, eski Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz ve Memur Sen Samsun İl Temsilcisi Nejdet Güneysu katıldı. Meydanda konuşma yapan Nejdet Güneysu, ABD’nin hayata geçirdiği bu sorumsuz ve hukuksuz girişimin, Ortadoğu’da kanı ve gözyaşını artırmaktan, kaosu derinleştirmekten başka bir amaca hizmet etmeyeceğinden bahsetti. Yenikapı’da yapılan eş zamanlı miting, Cumhuriyet Meydanında bulunan dev ekrandan canlı olarak izlendi.

“Her geçen gün ağırlaşmaktadır”

Filistin ve Gazze’ye uygulanan ambargonun her geçen gün arttığını söyleyen Güneysu, “Kudüs siyonist işgalden kurtulana kadar durmayacağız. ABD’nin İsrail Büyükelçiliğini Kudüs’e taşımasına tepki göstermek, Filistinli kardeşlerimizin düzenlediği Büyük Dönüş Yürüyüşüne destek vermek, Büyük Felaket olarak adlandırılan Nakba’nın 70. yılını protesto etmek ve Fransa da Kuran’ın tahrif edilmesi girişimine tepki göstermek için bütün kardeşlerimizle meydanlardayız. 15 Mayıs günü Büyük Felaket Nakba’nın 70. yıl dönümüydü. 70 yıldan beri İşgalci Siyonist Terör Örgütü İsrail, Müslümanları kışkırtmak amacıyla Mescid-i Aksa etrafında yaşlı, genç, kadın çocuk demeden katliamlarına devam ediyor. İsrail devleti ve askerleri, kirli postallarla Kıble Camii’nin içinde terör estirip ibadet eden insanlara gaz bombalarıyla ve plastik mermilerle saldırarak, camide bulunan Kuran-ı Kerim'leri yerlere atıp üstlerine basarak hukuksuzluğa hız kesmeden devam etmektedir. Filistin’e, Gazze’ye uygulanan abluka ve ambargo her geçen gün ağırlaşmaktadır” şeklinde konuştu.

“Kudüs sahipsiz değildir”

Kudüs’ün sahipsiz olmadığından bahseden Güneysu, “Olayların başlangıcından bugüne kadar İşgalci Siyonist Terör Örgütü İsrail milislerinin kurşunlarıyla ve müdahalesiyle 60’ ı aşkın kişi şehit edildi, 10 bine yakın kişi de yaralandı. İlk kıblemizin bulunduğu Kudüs ve Filistin, 1948 yılından beri hukuksuz olarak kurulan İşgalci Siyonist Terör Örgütü İsrail işgali altındadır. Siyonist Terör Örgütü İsrail, Kudüs’ü hukuksuz bir şekilde tüm uluslararası anlaşmalara aykırı olarak başkent yapmak istemektedir. Ey işgalci Siyonist terör örgütü! Şunu bil ki terör örgütlerinin başkenti olmaz. Kim hangi kararı alırsa alsın "Kudüs İslamındır ve Kudüs bizimdir. Kudüs sahipsiz değildir. Kudüs, Mekke ve Medine'den sonra, bütün Müslümanların kutsal bildiği Mescid-i Aksa’ya ev sahipliği yapmaktadır. Şimdi ilk kıblemize, Peygamber Efendimizin (SAS) Miraç’a yükseldiği o mübarek beldeye sahip çıkma zamanıdır” diye konuştu. 

“Abdülhamid Han’ın yürekli torunlarıyız”

Bugün burada Kudüs dostlarıyla birlikte ABD’nin ve İşgalci Siyonist Terör Örgütü İsrail'in bu hukuksuz kararına karşı çıktıklarını söyleyen Güneysu, “Ey Fransa haddini bil. Salonlarınızda yaptığınız Dans gösterisini bir sözü ile durduran sultan Süleyman’ın ve peygamberimize hakaret içeren tiyatroyu bir sözüyle durduran Sultan Abdülhamid Han’ın yürekli torunlarıyız. Bugün burada ve tüm Türkiye’de Kudüs dostlarıyla birlikte ABD’nin ve İşgalci Siyonist Terör Örgütü İsrail'in bu hukuksuz kararına ve uygulamalarına karşı çıkıyoruz. Tüm Filistin ve Kudüs sevdalıları olarak bu davayı savunmaya devam edeceğiz. Türkiye’yi, Uluslararası mekanizmaları ve herkesi harekete geçmeye ve İşgalci Siyonist Terör Örgütü İsrail’in attığı hukuksuz adımları ve işgali durdurmaya çağırıyoruz. Müslümanlar baktıkça, onlar Mescid-i Aksa’dan bir taş daha sökecekler. BM Genel Kurulu’nun ve İslam İşbirliği Teşkilatı’nın Kudüs konusundaki son kararları ortadayken, ABD’nin hayata geçirdiği bu sorumsuz ve hukuksuz girişim, Ortadoğu’da kanı ve gözyaşını artırmaktan, kaosu derinleştirmekten başka bir amaca hizmet etmeyecektir” diye konuştu.

Müberra TAŞÇI
 

Anahtar Kelimeler:
Samsun HaberSamsunKudüs
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
ATSIZ 2018-05-18 19:58:52

19 Mayıs için fener alayı yasak, ama Türk düşmanı Araplar için yürüyüş yapmak serbest...

Avatar
GFB 2018-05-19 10:27:06

MUSTAFA KEMALİN ASKERLERİYİZ.