banner388

Samsun İtfaiyesine Araç Takviyesi

Samsun'un Büyükşehir Belediyesi tarafından ilçelerde doğal afetlere karşı oluşabilecek olan her türlü felakete karşı hızlı ve etkili müdahale edebilmek adına tam 18 donanımlı itfaiye aracı satın aldı.

Samsun İtfaiyesine Araç Takviyesi

Samsun'un Büyükşehir Belediyesi tarafından ilçelerde doğal afetlere karşı oluşabilecek olan her türlü felakete karşı hızlı ve etkili müdahale edebilmek adına tam 18 donanımlı itfaiye aracı satın aldı.

14 Haziran 2016 Salı 14:00
Samsun İtfaiyesine Araç Takviyesi

İtfaiye araçlarının ilçelere teslim edilme törenine katılan Büyükşehir Belediyesinin Genel Sekreteri Coşkun Öncel, itfaiye ekiplerinin pratik ve teorik eğitimlerinin büyük önem taşıdığını ifade. Büyükşehir Belediyesinin İtfaiye Daire Başkanlığı tarafından bahçe içerisinde yapılan teslim törenine Genel Sekreter Coşkun Öncel, Sekreter Yardımcısı Sefer Arlı, İtfaiye Daire Başkanı olan Rıza Zengin ile itfaiyecilerde katılım sağladı. Tören sırasında konuşma yapan Coşkun Öncel, teknoloji harikası olan yeni araçlarla beraber ilçelerdeki itfaiyenin alt yapısının büyük çoğunluğunun güçlendirildiğini söyledi. 18 itfaiye araçlarından 13’ünü ilçelere teslim ettiklerini dile getiren Öncel, “İlçelerin Büyükşehir Belediyesi’ne bağlanmasının sonrasında eksik olan itfaiye araçlarımızı tamamlama yoluna girmiş bulunduk. Bununla ilgili olarak uluslararası bir ihaleyi gerçekleştirdik. Bu ihale kapsamında maalesef bir takım itirazlar gerçekleşti. Mahkemelere gidildi ve ardından yaptığımız ihalenin doğruluğu onaylamış bulunduk. Bu aşamalardan sonra da hemen siparişlerimizi verdik. Tam donanımlı olan 18 tane itfaiye aracımızdan 13 tanesi gelmiş bulunmakta. Diğerleri ise Ekim ayına kadar bize teslim edilecekler” dedi.



18 itfaiye aracından 3 tanesinin çok uzun mesafe merdivenli olacağının da altını özellikle çizen Öncel, “Bu araçları ilçelere göndereceğiz. İtfaiye gücümüzü daha da arttırmış olacağız dedi. Umarız ki olmaz ama eğer olursa bundan sonra ki her hangi bir yangın esnasında daha da hızlı ve etkili müdahale etme imkanına sahip olmuş olacağız. Bütün itfaiyeciler bu araçların ve teçhizatların eğitimlerini alacaklardır. Uygulamalı olarak eğitimden geçecekler ve bununla ilgili olarak çalışmalarımız tüm hızıyla devam edecek. Hemen sonrasında ilçelere sevk edilecektir. Samsun’a ve Samsunlu halkımıza hayırlı uğurlu olsun” ifadelerini kullandı.



Törenin hemen sonrasında Genel Sekreteri Coşkun Öncel, Sekreter Yardımcısı Sefer Arlı ve toplamda 18 milyon TL’ye mal olan bu teknik kısımları Avusturya’da yapılmış olan araçların afetlere karşı ne kadar fazla etkili olduğunu test etti. En başta yangın olmak üzere, her türlü afete hızlı bir şekilde müdahale imkanı sağlayan bu araçlar, donanımlarıyla büyük beğeni topladı.

Son Güncelleme: 14.06.2016 14:18
Anahtar Kelimeler:
ItfaiyeDoğal AfetMüdahale
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.