banner388

Samsun İle Tunceli Kardeş Şehir Oldu

Samsun'un Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, geçen günlerde Ankara’da gerçekleşmiş olan parti genel merkezi toplantı esnasında Samsun ile Tunceli’nin kardeş şehir olduğunu açıkladı.

Samsun İle Tunceli Kardeş Şehir Oldu

Samsun'un Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, geçen günlerde Ankara’da gerçekleşmiş olan parti genel merkezi toplantı esnasında Samsun ile Tunceli’nin kardeş şehir olduğunu açıkladı.

03 Haziran 2016 Cuma 14:07
Samsun İle Tunceli Kardeş Şehir Oldu

Büyükşehir Belediyesi tarafından geleneksel olarak her ay yapılan kahvaltı programına bu ay Terme ilçesi ev sahipliği yaptı. Termeli iş adamı Cengiz Keskin’in düzenlediği ve Samsun Büyükşehir Belediyesi Miliç Sosyal Tesisleri’nde gerçekleşen kahvaltının ardından önemli konuşmalar yapıldı.
Terme’ye yapılan bu tesisle birlikte ilçeye değer kazandırmak istediklerini vurgulayan Başkan Yusuf Ziya Yılmaz, “Biz bu kahvaltıyı Miliç Tesislerimizde planlayarak bu tesisin tanıtımını da yapmayı amaçladık. Miliç Tesisleri 110 dönüm, 11 hektarlık bir alan içerisinde, doğu-batı istikametindeki sahilde pırıl pırıl bir kumsalı olan alanda kurulu tesisimizdir. Bu tesise toplamda 10 milyon liralık yatırım gerçekleştirdik. Bu yatırımın yarı parasını karşıladık. Burada düğün salonu, mescit, karavan otoparkı, araç otoparkı ve geleneksel bir köy konağı bulunuyor. Bu tesisin Termemize hayırlı olmasını diliyorum. Buranın açılışını yine bakanımız ve milletvekillerimizle beraber gerçekleştireceğiz” dedi.
 
SAMSUN TUNCELİ İLE KARDEŞ ŞEHİR OLDU

Samsun ile Tunceli’nin kardeş şehir olduğunu, yapılan bu kardeşlik anlaşması ile 2 şehrin bağlarının daha da güçlendiğini söyleyen Yusuf Ziya Yılmaz, “Parti genel merkezimiz Türkiye’nin Büyükşehirlerini ülkemizin Doğu ve Güneydoğu illeriyle kardeş şehir haline getirdi. Bize de Tunceli’yi verdiler. Samsun, Tunceli ile kardeş şehir oldu. Diğer büyükşehirlere de Şırnak, Hakkari, Diyarbakır gibi diğer illeri verdiler. Ben Van’ı istedim. Çünkü bizim Van ile bir kardeşlik hukukumuz var. Ancak Van’ı Konya’ya verdiler. Bize Tunceli’yi değil, Van’ı verin diyecektim Tunceli İl Başkanının gözümün içine baktığını fark ettim. Sonra sesimi çıkartmadım. Sonra il başkanımla beraber Tunceli’nin ilçelerine baktık. Pertek ve Çemişgezek ilçelerini gördük. Çemişgezek’in karşına İlkadım’ı, Pertek’in karşısına da Atakum’u yazdık. Onları da onlarla kardeşleştirdik. Sonra da Tunceli İl Başkanı ile konuşma fırsatımız oldu. ‘Sizin için ne yapabiliriz?’ dedik. Bize ‘Ramazan’da iftara gelin’ dediler. Çok hoşuma gitti. Önümüzdeki günlerde bir otobüse bineceğiz hep beraber sabah erkenden yola çıkıp iftarı Tunceli’de yapacağız. Bunu takip eden zaman içerisinde de Tunceli’den Samsun’a bir ziyaret gerçekleşecek. Bu hukuk Ramazan ayından itibaren de devam edecek” diye konuştu.
Yılmaz, hafif raylı sistem inşaatı ve diğer devam eden projelerle ilgili herhangi bir aksama olmadığının da altını çizdi.
 
KATARLI İŞ ADAMLARI SAMSUN’U ÇOK SEVDİ

Katar’dan Samsun’a Büyükşehir Belediyesi’nin misafirleri olarak gelen iş adamları ise Samsun’u ve Türkiye’yi çok sevdiklerini ifade ederek, bazı güçlerin ve devletlerin Türkiye’nin gelişmesinden rahatsız olduklarını dile getirdiler.
Konuşmaların ardından, Katar’dan gelen iş adamları protokol üyelerine hediyelerini takdim etti. Program tesis içerisinde bulunun mekanların gezilmesiyle ve köy konağının önünde toplu fotoğraf çekilmesiyle sona erdi.
Programa ayrıca, Samsun Valisi İbrahim Şahin, AK Parti İl Başkanı Muharrem Göksel, Terme Belediye Başkanı Şenol Kul, diğer ilçe belediye başkanları, meclis üyeleri, iş adamları ve STK temsilcileri katıldı.
 

Son Güncelleme: 04.06.2016 17:50
Anahtar Kelimeler:
KardeşTuncelişehir
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.