banner388

Samsun için 'tam kapanma' gelebilir! 

Çok yüksek riskli grupta yer alan Samsun için tam kapanma önerisi geldi. 

Samsun için 'tam kapanma' gelebilir! 

Çok yüksek riskli grupta yer alan Samsun için tam kapanma önerisi geldi. 

13 Mart 2021 Cumartesi 11:48
Samsun için 'tam kapanma' gelebilir! 

Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Toplum Bilimleri Kurulu Üyesi Prof. Dr. Mustafa Necmi İlhan 'Yüksek ve çok yüksek' yani 'turuncu ve kırmızı' olan illerde tam kapanmanın yapılabileceğini ifade etti.

Vakaların artması durumunda hafta sonu tam kapanmanın yeniden gündeme gelebileceğini söyleyen İlhan, "Şöyle değişecek açıkçası renkler değişirse; bir kere hafta sonu kısıtlaması biliyorsunuz, 'düşük ve orta riskli' illerde kalkmış durumda. 'Yüksek ve çok yüksek' yani 'turuncu ve kırmızı' olan illerde ise Pazar günü devam ediyor." dedi ve şu ifadeleri kullandu:

"Yani şöyle düşünelim; hafta sonu 2 gün dışarıda olmak yerine 1 güne düşebilir. Ya da o il kendi özelinde vaka sayısı çok artarsa, hafta sonu tamamen İl Hıfzıssıhha Kurulu kararıyla kapanabilir."

EĞİTİM VE SINAVLAR

"Yine önemli bileşenlerden bir tanesi, liselerdeki eğitim biliyorsunuz. Orta ve düşük riskli illerde liselerde eğitim devam ediyor. Renk turuncu ve kırmızıya dönerse yani yüksek ve çok yüksek riskli olursa, bu sefer bu illerimizde liselerdeki yüz yüze eğitim kapanabilir. Biz eğitimde yüz yüze eğitimin ne kadar önemli olduğunu ve bir an önce açmak gerektiğini iyi bir şekilde biliyoruz."

RESTORAN, KAFE VE LOKANTALAR

"Bir diğer önemli husus, restoran, kafeterya, lokanta gibi yerler. Gerçekten buraların esnafları da çok zorlanmıştı, çok zor durumdaydı. Devlet bir algoritma geliştirdi ve buna göre bir açılma söz konusu oldu. Elbette saat kısıtlaması var, kapasite kısıtlaması var. Kırmızıya dönüldüğü takdirde buradaki işletmelere baktığımızda buraların kapanması söz konusu olacak."

Kaynak: Kamu Bülteni

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
ayakkabı kutusundaki dolarlar 2021-03-13 13:10:07

yahu tam kapanacaksa kapansın artık bıktırdılar sacma ek tedbirlerle olmaz zaten bu iş, şimdiye dek en az 10 günlük bir tam kapanma olmalıydı yapılmalıydı bu

Avatar
Elli5 2021-03-13 18:55:34

Kapatmadiginiz hata zaten. daha neyi bekliyorsunuz

Avatar
Hülya 2021-03-13 20:49:08

Milleti bi sene iskence yapar gibi kapatmayip surundurdunuz on gun onbes gun tam kapanma olsaydi ilk ciktigi zaman virus.bukadar kimse iflasta etmezdi magdurda olmazdi onca insan issiz kaldi

Avatar
Suriyeli vatandaş için bi 100milyardolar harcayan hükümet kendi insanı için harcasın 1 kerecik kimse ölmesin ve bitsin şu vurus 2021-03-14 23:20:40

Bukadar

Avatar
Samsunlu 2021-03-13 23:04:28

Sayin valim umarim burayi okursunuz samsun ve ilceleri ozellikle havza osb maskesiz full isci calistiriyor acil tam kapanma gelmeli