banner388

Samsun için kritik açıklama! Karantina düşünülebilir 

Karadeniz illerinde vaka sayılarındaki artış yeni tedbirlere haberci oluyor. Samsun dahil bazı Karadeniz illerinde 'bölgesel karantina' önerisi yapıldı.

Samsun için kritik açıklama! Karantina düşünülebilir 

Karadeniz illerinde vaka sayılarındaki artış yeni tedbirlere haberci oluyor. Samsun dahil bazı Karadeniz illerinde 'bölgesel karantina' önerisi yapıldı.

22 Şubat 2021 Pazartesi 12:34
Samsun için kritik açıklama! Karantina düşünülebilir 

1 Mart ile birlikte Türkiye'de normalleşme süreci başlayacak. Ne yazıkki Karadeniz Bölgesi'nde aralarında Samsun'un da bulunduğu bazı illerde vaka sayısındaki artış sürüyor. Vaka sayısında yoğunluk yaşanan illerde yeni tedbirler alınarak normalleşme sürecine geçilmesi beklenirken konu ile ilgili flaş bir açıklama geldi. Yapılan açıklamada Karadeniz Bölgesi için 'bölgesel karantina' uygulanabileceği ifade edildi. 

BÖLGESEL KARANTİNA ÖNERİSİ

Doğu Karadeniz şehirlerinin birbirine yakın ve ulaşımın kolay olduğunu kaydeden Güven, tedbirlerin artırılmaması halinde vakaların artmaya devam edeceğini belirtti. Güven, "Demek ki bu Karadeniz’e yönelik bir durum. Ortak özelliğimiz, Karadeniz bölgesinde hepimizin köy bağlantısı ve şehirlerarası ilişkimiz var. Bunu kesmeliyiz. Gerekirse şehirlerarası bağlantıların önü kesilmeli. Aynı tedbirler alınırsa yine aynı şey olacak, bir sonraki hafta da yine aynı olacak. Vaka sayısı yüksek ve diğer illere göre oran yukarıda olan bu 4 ilin arasındaki ilişkiler sınırlandırılmalı, daha kati tedbirler alınması lazım. Gerekirse ‘bölgesel karantina’ da düşünülebilir" diye konuştu.

SAMSUN VE RİZE İÇİN ÖZEL TEDBİR 

KTÜ Tıp Fakültesi Tıbbi Mikrobiyoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Faruk Aydın da, koronavirüsün kuluçka dönemi olduğunu hatırlatarak, nüfus oranlı en yüksek rakamlara sahip şehirlerden Samsun ile Rize arasında bölgesel olarak özel tedbirler uygulanması gerektiğini söyledi. Prof. Dr. Aydın, "Bunun yapılmaması durumunda Türkiye’yi de riske edebileceğini göz önünde bulundurmak lazım. İnsanlar niçin maske, mesafe ve hijyen davranışlarına uyacak davranışlarda bulunmuyor ve buna en büyük etki eden parametreler ne ise ortaya koymak gerekiyor" diye konuştu.

Kaynak: Sputnik

Anahtar Kelimeler:
SamsunSamsun HaberKarantina
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Seda 2021-02-22 21:59:54

Samsunda basindan beri tedbir varmiydiki cok normal arts hafta sonunun hafta icinden farki yokki

Avatar
Samsunlu 2021-02-22 18:27:24

Samsun merkez mecidiye saathane fatih mehmet sultan hinca hinc insan dolu balikcilar tavukcu manav onleri ana baba ginu sanki aclikdan olecekler mesafw hak getire ne bir zabita ne bir polis mudehale yok nasil daha bu virus yok olsun cahil insanlar dolu.

Avatar
Nazım 2021-02-22 20:14:22

Günsan sanaideki yoğun kalabalık ve maskesiz insanlar.polis kontrolü yok.nedense tamamen gevşemiş normal hayata dönmüş bir Samsun sözkonusu.Tarihe girmemize ramak kaldı.lütfen artık tam kapanın.

Avatar
Levent 2021-02-22 14:32:39

Çarşamba da sera örtüsü alıp maske yapıyorlar. Virüs bulaşması koronovirüs artış koruma sağlamayan maskeler sebebiyledir.

Avatar
55 2021-02-22 16:32:10

Ne etmese millete sıkıntı var ama pandemi malum siyasi kesimin binlerce kişiyi kapalı spor salonlarına doldurup miting yapması serbest geçin masalları sabah 10 akşam 5 arası ekmek almak farz bizlere,

Misafir Avatar
yakup şahin 2021-03-02 10:01:28 @55

hükümütemiz bu konuda siz parti uyelerimize gerekli destegi sağlıyacaktır.

Beğenmedim! (0)
Avatar
Yılmaz 2021-02-22 18:07:32

Bu aylar sonra cumhuriyet meydanına inmek zorunda kaldım ama gittime pişman oldum böyle bir kalabalık görmedim

Avatar
vatandas 2021-02-22 19:20:08

oncelikle su mecidiyeye tranvaylara bir baksaydinizda onlem alsaydinizda bu kadar yayilmazdi

Avatar
Kanaat Onderi 2021-03-01 04:31:46

Vaka artis nedeni akp kongrelerine kalabalik gorunsun amaciyla sehirler arasi insanlar otobuslerle tasinmis olabilir mi acaba Samsun Ordu Trabzo Rize