banner388

Samsun havacılıkta marka olacak

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü (SHGM), 19 Mayıs Havacılık Gençlik ve Spor Kulübü Derneği’ne amatör yapım hava aracı sertifikasyonu denetim yetkisi verdi.

Samsun havacılıkta marka olacak

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü (SHGM), 19 Mayıs Havacılık Gençlik ve Spor Kulübü Derneği’ne amatör yapım hava aracı sertifikasyonu denetim yetkisi verdi.

03 Haziran 2017 Cumartesi 11:41
Samsun havacılıkta marka olacak

Samsun haber - Ondokuz Mayıs Üniversitesi Sivil Havacılık Meslek Yüksekokulu Havacılık ve Uzay Teknolojileri Araştırma ve Uygulama Merkezi (UZAYTEM) işbirliği ile 19 Mayıs Havacılık Gençlik ve Spor Kulübü Derneği, Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü'ne (SHGM) başvuru yapmıştı.


Gazete Gerçek'ten Serhat Türk'ün haberine göre Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü (SHGM) başvuruyu olumlu sonuçlayarak 19 Mayıs Havacılık Gençlik ve Spor Kulübü Derneği’ne amatör yapım hava aracı sertifikasyonu denetim yetkisi verdi.

19 Mayıs Havacılık Gençlik ve Spor Kulübü Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Ulukan Abacı yaptığı açıklamada, "Biz Samsun’da havacılık alanında birçok etkinlik ve faaliyet gerçekleştiriyoruz. Bunların tamamının tek amacı var, Samsun’u havacılık üssü yapmaktır. Geçtiğimiz günlerde Sayın Valimiz İbrahim Şahin bey de UZAYTEM’e bir ziyarette bulundu. Kendisine de detaylı bir sunum gerçekleştirdik. Sayın Valimiz çalışmalarımızı yakından inceledi, hatta kendileri bünyemizdeki pilotlarımızla bizzat uçuş gerçekleştirdiler. Bu anlamda bile birçok kentten daha önde durumdayız. Bu noktada kendimizi sürekli geliştirmek için farklı projelere teşebbüs ediyoruz. Bunlardan en sonuncusu da amatör hava yapım aracı sertifikasyonu denetim yetkisiydi. Sivil Havacılık İşletmeleri Yetkili Denetim, Teknik Gözetim ve Müşavirlik Kuruluşları Yönetmeliği (SHY-YDTGMK) kapsamında Amatör Yapım Hava Aracı Sertifikasyonu Talimatı (SHT-AS) kapsamında denetim yetkisi almak üzere 3 Mayıs 2016 tarihinde yetki talebinde bulunmuştuk. Sağ olsun UZAYTEM ve Sayın Prof. Dr. Ferşat Kolbakır hocamızın önderliğinde 1 yılı aşkın bir süre sonunda Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü tarafından olumlu bulunduk ve Türkiye’de tek olan denetim yetkisini almış olduk. Bu anlamda gerçekten çok mutluyuz. Başta UZAYTEM ve tüm çalışanlarına, Ondokuz Mayıs Üniversitemize, bölümümüze ve bölümümüzün çalışanlarına ayrı ayrı çok teşekkür ederim" diye konuştu.

Samsun'un havacılıkta öncü olduğunu belirten Abacı, sözlerini şöyle tamamladı "Biz kulüp ve bölüm olarak öncü ve önde olmak için elimizden geleni yapıyoruz. Bugün Samsun, Havacılık konusunda her alanda vardır. Örnek vermek gerekirse yamaç paraşütü kurslarımız her yıl daha fazla katılım ile devam etmektedir. Keza bir yeniliğimiz daha var, vinç ile yamaç paraşütü. Bu yeniliğimizi de geçtiğimiz günlerde Samsun ile tanıştırdık. İnsansız hava aracı eğitimlerimiz de devam ediyor. Neredeyse artık bir ihtiyaç haline gelen Drone’lar hakkında her detayı verebiliyoruz. Dönem dönem kurslar açarak sertifikasyon ve yetkilendirme yapabiliyoruz" 

Son Güncelleme: 03.06.2017 18:25
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.