banner388

Samsun'dan Türkiye'nin her tarafına balık gönderiliyor

Samsun Balık Halinde yapılan mezatta Türkiye'nin dört bir yanına balık gönderiliyor.

Samsun'dan Türkiye'nin her tarafına balık gönderiliyor

Samsun Balık Halinde yapılan mezatta Türkiye'nin dört bir yanına balık gönderiliyor.

17 Ocak 2018 Çarşamba 11:01
Samsun'dan Türkiye'nin her tarafına balık gönderiliyor

Samsun haber - Samsun Büyükşehir Belediyesi Balık Halinde, gece saatlerinde yapılan mezatta binlerce balıkçı katılıyor.

Karadeniz'de avlanan kilolarca balıkları satın alan balıkçılar memleketlerine götürerek tezgahlarda tekrar satışa sunuyor.

Balık halinde açık arttırmaya çıkan balıklar ise en çok Ordu, Trabzon, Rize, Çorum ve Tokat gibi çevre illerden ilgi görüyor.

20 BİN KASA HAMSİ GELİYOR

Karadeniz'de hava sıcaklıkların yüksek seyretmesi nedeniyle hamsi Gürcistan'a kaçmıştı. Her gün Gürcistan'dan Samsun'a 20 bin kasa Hamsi geldiği öğrenildi.


47 yıldır balıkçılık yapan Ali Pamuk, "Biz Karadeniz’de balık üzerine ilk defa böyle kıtlık yaşıyoruz. Şu an Karadeniz’de çıkan balığın hiçbir kıymeti yok. Gürcistan’dan buraya 20 bin kasa hamsi geliyor. Buradan da diğer illere dağıtılıyor” dedi.

TÜRKİYE'NİN DÖRT BİR YANINA

35 yıldır balıkçılık yapan Osman Gudu ise, "Şu anda bol olarak halimizde istavrit ve mezgit var. Başta Artvin, Rize, Trabzon ve Ordu olmak üzere Türkiye’nin her ilinden buraya gelen müşterilerimiz var. Sabah saatlerine yakın mezadımız açılıyor. Türkiye’nin her yerine satış yapıyoruz. Satışlarımız fena değil” diye konuştu.

BALIK FİYATLARI UYGUN

Hamsi fiyatlarının düştüğünü belirten Mehmet Kıyak, "10 gün öncesine göre şu anda balık fiyatları uygun. Hamsinin ucuz olması diğer balıkları da etkiliyor. Biz fiyatlarda bir artış beklemiyoruz. Gürcistan’dan şu an hale bol bol hamsi geliyor. Biz de buradan Türkiye’nin her bölgesine bu balıkları gönderiyoruz” şeklinde konuştu.

Son Güncelleme: 18.01.2018 09:13
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.