banner388

Samsun'dan tepki: Sektörün başı döndü

İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Samsun Şube Başkanı Cevat Öncü Yeni Tip İmar Yönetmeliği'ni değerlendirdi.

Samsun'dan tepki: Sektörün başı döndü

İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Samsun Şube Başkanı Cevat Öncü Yeni Tip İmar Yönetmeliği'ni değerlendirdi.

31 Mayıs 2017 Çarşamba 13:23
Samsun'dan tepki: Sektörün başı döndü

Samsun haber - Temmuz ayında yürürlüğü girecek olan Yeni Tip İmar Yönetmeliği'ne tepkiler büyüyor. Haber Gazetesi'nin haberine göre İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Samsun Şube Başkanı Cevat Öncü, Türkye'de inşaat alanında sürekli imar yönetmeliği değişmesini eleştirdi. 

MEVZUAT SÜREKLİ DEĞİŞİYOR

Cevat Öncü, "İmar mevzuatı da sürekli değişiyor. Bunlar ihtiyaçlara cevap verebilecek şekilde tüm paydaşlarla görüşülüp gereği gibi yapılmadığı için sürekli pansuman şeklinde yönetmelikler yapılıyor. Hatta bazen, bir önceki yönetmelik yayınlanıp hayata geçmeden veya geçtikten çok kısa bir süre sonra yeni bir yönetmelik geliyor. Mutlaka içeriğinde gerekli olanlar vardır ama bu kadar sık yönetmelik değişmemeli. Gelişmiş ülkelerde imar yasası 3-5 defa revizyona uğramış. İhtiyaçlar ve yaşananlar doğru tespit edilmiyor. Bir anlayış geliyor, yatay yapılaşma diyor. Siyasi birisi çıkıp 'Yüksek bina çok oldu, biraz yapmayalım' diyor. Hemen yönetmelik değişiyor" dedi.

SEKTÖRÜN BAŞI DÖNDÜ

Öncü, "Sektörün yönetmelikten başı döndü. Birine adapte olmaya çalışırken diğeri geliyor. Yüzlerce maddesi oluyor, birtakım şeyleri düzeltirken başka şeylerin önünü kesiyor. Bunu daha farklı anlayışla yapmak lazım. Meslek odalarıyla birlikte, uzun soluklu ve ince ayrıntılı çalışmalarla aceleye getirmeden yönetmelikler yapılmalı. Yapılaşmanın önünü açmak için yönetmelikler yapılıyor ama çarpık yapılaşmanın olmadığı kentler yok denecek kadar az. Yönetmeliği çıkarmak değil, hakkıyla uygulamak gerekir. Kalıcı yöntemler değil, yöneticilerin şahsi duygu ve düşünceleriyle dahi yapılabiliyor" diyerek sözlerini tamamladı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Samsun Samsun 2017-05-31 14:34:56

İçine ediliyor güzel memleketimin çarpık kentleşme artık imarlı olarak devam ediliyor.