banner388

Samsun'dan Bakan Soylu'ya suç duyurusu

CHP Samsun eski İl Başkanı Tufan Akcagöz, İçişleri Bakan Süleyman Soylu hakkında suç duyurusunda bulundu.

Samsun'dan Bakan Soylu'ya suç duyurusu

CHP Samsun eski İl Başkanı Tufan Akcagöz, İçişleri Bakan Süleyman Soylu hakkında suç duyurusunda bulundu.

29 Haziran 2018 Cuma 14:38
Samsun'dan Bakan Soylu'ya suç duyurusu

Samsun haber - İçişleri Bakan Süleyman Soylu'nun müsteşarı aracılığıyla Valilere CHP'li İl Başkanlarının şehit cenazeleri protokolüne alınmayacağı talimatını verdiğini açıklamasının ardından CHP Samsun eski İl Başkanı Tufan Akcagöz suç duyurusunda bulundu.

"TOPLUMSAL AYRIMCILIK"

Cumhuriyet Halk Partisi Samsun eski İl Başkanı Tufan Akcagöz yaptığı açıklamada, "İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, temsil ettiği makamın 81 Milyon insana, bütün Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarına ait olduğunu unutarak, suç işliyor. 'CHP'liler şehit cenazelerine alınmasın' demek, halkı kin ve düşmanlığa tahrik etmek demektir, toplumsal ayrımcılık demektir. Sayın Bakan'ın, ağzından çıkanı kulağı duymuyor sanıyorum. Türk Ceza Kanunu'nun 122 ve 216. maddeleri açık. Bakan, apaçık bir şekilde nefret suçu işliyor ve ben kendisi hakkında Samsun Cumhuriyet Savcılığı nezdinde suç duyurusunda bulunuyorum. Soylu bilmiyorsa, hatırlatmakta fayda var. Cumhuriyet Halk Partisi'ni, gaziler kurdu. Savaş gördüler, ölümlere şahit oldular. Şehitler verdiler. Binlerce şehidin aziz ruhu, manevi yardımcıları oldu. Kurtuluş mücadelesi ruhuyla yaşadılar ve Cumhuriyet'i kurdular. Bakan Süleyman Soylu, işte bu Cumhuriyet'in Bakanı'dır. Derhal istifa etmeli; şayet etmezse, ivedilikle görevden alınmalıdır. Böyle konuşan bir Bakan, daha fazla görevde kalamaz. Şehit cenazeleri, hepimizindir. İnsanları, şehit cenazeleri üzerinden tasnif etmek ve kutuplaştırmak, en büyük bölücülüktür. Şehit cenazelerine elbette gideceğiz. Bizi oraya aldırmayacak adam tanımıyorum. Ancak, hükümetin asli görevi şehit gelmesin diye uğraşmak iken, şehit cenazeleri üzerinden yapılan bu çirkin siyaseti de kınıyorum. Valilere böyle bir talimat gelmiş olabilir. Allah göstermesin, bir daha şehit cenazesi ile karşılaşmayalım. Ancak bölgemize bir daha şehit gelirse, ilçe başkanlarımızla birlikte, tüm üyelerimizin de desteğiyle şehidimizin tabutu başında olacağız. Bundan kimsenin şüphesi olmasın. Gücü yeten gelsin, müdahale etsin" dedi.


"ŞEHİTLERİMİZİN TÜMÜ BİZİMDİR"

CHP Gençlik Kolları Üyesi ve Mut ilçe yöneticiliği dei yapan Ali Gümüş'ün Ocak ayında şehit edildiğini söyleyen Akcagöz açıklamasını şu şekilde sürdürdü;


"Şehitlerin tümü bizimdir. AKP'li, MHP'li, CHP'li diye ayrım yapmak bize yakışmaz. Geçen Ocak ayında bir şehit verdik. Adı Ali Gümüş. Bir vatan evladı. CHP'de bir takım görevlerde bulunmuş. Bakan Süleyman Soylu'ya göre tabutu yerde kalacak. Olacak iş mi? Soylu derhal istifa etmelidir ya da görevden alınmalıdır. Valilere vermiş olduğu talimatla, büyük bir nefret suçu işlemiştir. 


AKP hükümeti, sabıkalı bir hükümettir. Teröre destek vermiştir. Oslo'da teröristlerle pazarlık yapan onlardır. Habur'da sınır kapısını teröristlere açan, onlardır. Abdullah Öcalan'ın mektubunu Diyarbakır meydanında okutan onlardır. Valilere, 'saldırmayın' talimatı veren onlardır. Teröre destek veren, sabıkalı bir hükümetin Bakan'ı bugün bize çıkıp, sureti haktan görünüp dışlayıcı bir tavır takınamaz. Bunu, Oslo'da, Habur'da iş tutarken düşüneceklerdi. Bu nedenle, duyarlı her vatandaşımızı, partili partisiz; Süleyman Soylu'ya tepki göstermeye davet ediyorum. Milleti birbirine düşman ediyorlar. Buna kimsenin hakkı yok."
 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
ÇETİN 2018-06-29 15:10:36

sayın bakan halkın istediklerini tam olarak söyledi ve uygulamaya koydu..bakana binlerce teşekkür...chp'liler pkk'nın benzeri partiyi destek vererek meclise girmelerini sağladı..chp pkk ile kolkola..sarmaş dolaş...bunu chp'liler de halk da biliyor..görüyor...kem küm etmeye ne gerek var...chp seçim meydanlarında da bahse konu partiyi destekledi...o parti de pkk ile işbirliği içinde...bu ne demek..chp pkk ile temas halinde demektir...bunu dağdaki şehirdeki herkes bilmekte...chp hepimizden fazlasını bilmekte...kem küme gerek yok....

Avatar
Engin baş 2018-06-29 15:18:18

Tabiki ayrim yapilacak kahpe pkk yi destekleyenler bu ölkeden defolup gidecek

Avatar
ÇETİN 2018-06-29 15:18:25

sayın chp'li yetkili..bakan açıkladı..sen destek verdiğin pkk'lıların leşleri törenine katılacaksın..gönlün orada...kalbini dinle..ve layık olduğun yere git...halk sizi gördü..ve tanıdı..sayın chp'li suçunuz büyük ..çok büyük..siz halkı zenci gören bir kümesiniz..halk da sizi sevmiyor...sizi gidi tuzu kuru halk düşmanı sizi...Atatürkçü felan değilsiniz..Atatürk bir dakikalığına hayata gelse yüzünüze tükürür...ne bu haliniz diye...

Avatar
ibrahim 2018-06-29 15:30:09

chp li eski başkan fazla aranmasın. onların ne mal olduğunu cümle alem öğrendi. samsunu bi örgütlersek eski başkan davalardan başını kaldıramaz haberi olsun. sonra suç duyurusu nasıl oluyormuş hergün ifade vermeye gide gele öğrenir.

Avatar
samsunlu 2018-06-29 15:55:08

kendi genel başkanınızı cumhurbaşkanı adayınız içinde suç duyurusunda bulunun...pkk seviciler sizi

Avatar
samsunsporlu 2018-06-29 16:55:11

Şehitlerin kemiklerini sızlatanların ve pkk ile işbirliği yapanların şehit cenazesinde de yeri olmamalı. Sağol bakanım....

Avatar
coşkun bey 2018-06-29 21:45:26

şehide kelle diyen, çocukları askerlik yapmayanları da unutmayalım..

Avatar
Vatanperver 2018-06-29 15:16:41

Sayın eski başkan , bu ne perhiz , bu ne lahana turşusu maazallah tansiyonunuz yükselir , mükselir