banner388

Samsun'daki öğretmenin büyük başarısı

Samsun'da Canik İmam Hatip Ortaokulu'nda bodrum katta bulunan atıl durumdaki bir oda bilim sınıfına dönüştürüldü.

Samsun'daki öğretmenin büyük başarısı

Samsun'da Canik İmam Hatip Ortaokulu'nda bodrum katta bulunan atıl durumdaki bir oda bilim sınıfına dönüştürüldü.

14 Kasım 2017 Salı 11:25
Samsun'daki öğretmenin büyük başarısı

Samsun Haber - Samsun'un Canik ilçesinde bulunan Canik İmam Hatip Ortaokulu'nda bodrum katta bulunan atıl durumdaki bir oda, Fen Bilimleri öğretmeni Naziye Çetin tarafından bilim sınıfına dönüştürüldü. Okulda aynı zamanda müdür yardımcısı olan Naziye Çetin, öğrencilerin bilimsel etkinliklerde bulunabileceği bir sınıf oluşturdu.



Çetin, yaklaşık 70 metrekarelik odanın bir bölümünü kendi imkanları, bir bölümünü ise okul yönetiminin desteği ile bilim sınıfına dönüştürerek Ekim ayında hizmete açtı.


Pek çok etkinliğin yapıldığı bilim sınıfı, okuldaki öğrencilerin en çok tercih ettiği yerler arasına girdi.

Bilim sınıfı ile ilgili konuşan Naziye Çetin, "Burası İmam Hatip Ortaokulu. Ama yalnızca meslek derslerinin ağırlıkta olduğu bir okul değil. Öğrencilerimizin bilim ve sanatla ilgilenmelerini arzu ediyoruz. Bu amaçla okulumuzun bodrum katındaki penceresi dahi olmayan bu alanını bilim sınıfına dönüştürmeye karar verdik. Öncelikle sınıfın atmosferini değiştirmek için velilerimizle beraber duvarları rengarenk boyadık. Büyük afişlerle duvarları kapladık. Tavanda kendi ellerimizle yaptığımız avizelerle güneş sistemi modeli oluşturduk. Çocuklar buraya gelirken büyük bir heyecan ve hevesle geliyorlar. Burada hem mutlu hem de eğlenceli bir şekilde ders işliyorlar. Zamanlarını değerlendirebilecekleri zeka oyunları ve okuma köşeleri oluşturduk" ifadelerini kullandı.

Son Güncelleme: 15.11.2017 11:09
Anahtar Kelimeler:
Samsun HaberSamsun
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.