banner388

Samsun'daki KPSS mağduru yaşadıklarını anlattı

Samsun'da geçtiğimiz hafta sonu gerçekleşen KPSS sınavında okul mağduru olan Ezgi Melekoğlu yaşadıklarını anlattı.

Samsun'daki KPSS mağduru yaşadıklarını anlattı

Samsun'da geçtiğimiz hafta sonu gerçekleşen KPSS sınavında okul mağduru olan Ezgi Melekoğlu yaşadıklarını anlattı.

24 Temmuz 2018 Salı 16:31
Samsun'daki KPSS mağduru yaşadıklarını anlattı

Samsun'da geçtiğimiz hafta 22 Temmuz pazar günü gerçekleşen KPSS sınavına gitmek için sabah evinden çıkan ve sınav yerine giden Ezgi Melekoğlu, yaşadığı okul şoku nedeniyle sinir krizi geçirerek gözyaşına boğuldu.

KPSS'ye girmek için Samsun'un İlkadım ilçesinde bulunan 19 Mayıs Anadolu Lisesine gelen öğrenciler büyük bir şok yaşadı. Sınava giriş belgelerinin üst kısmında yer alan Samsun/Merkez ibaresine aldanarak merkezdeki liseye giden öğrenciler, sınava giriş belgelerinin adres kısmının sonunda yer alan 19 Mayıs ibaresini buradaki yetkililerin uyarması sonucunda öğrendiler. 

43 KİLOMETRE UZAKLIKTAKİ OKULA YETİŞMEYE ÇALIŞTILAR

Öğrenciler, sınava giriş belgesinin üstünde yer alan Samsun/Merkez ibaresine göre merkez ilçedeki 19 Mayıs Anadolu Lisesine geldiklerini, 19 Mayıs ibaresinin ise adresin sonunda küçük puntolarla yazıldığı için sitemde bulundular. Sınav yerlerinin merkez İlkadım ilçesinden 43 kilometre uzaktaki 19 Mayıs ilçesindeki 19 Mayıs Anadolu Lisesi olduğunu öğrenen öğrenciler, otomobillerle sınava girecekleri okula giderek sınava yetişmeye çalıştılar. Öğrenciler, saat 10.00’da kapıların kapatıldığı okula birkaç dakika geç kalınca sınava giremedi. 

MAĞDUR GENÇ SİNİR KRİZİ GEÇİRDİ

Öte yandan Samsun’da KPSS sınavına girmek isteyen ve 2 yıldır boyunca bu sınava hazırlanan Ezgi Melekoğlu da sinir krizi geçirdi. Sınav tarihinin üstünden 2 gün geçmesine gözyaşlarına hakim olamayan genç kız İhlas Haber Ajansı (İHA) muhabirine konuştu. 

Melekoğlu, "Şu an da moralim çok bozuk. Konuşamıyorum. Az önce 2017 KPSS tercih sonucum açıklandı. Ondan da bir şey çıkmadı. Bir de bu okuldaki adres sorunun da dolayı da mağdur oldum. Ne yapacağımı şaşırdım. Eğer ÖSYM bunu düzeltmezse benim 2 yılım heba olacak. Çok kötü durumdayım. Moralim çok bozuk. Gözyaşlarıma hakim olamıyorum" dedi. 

Mağdur olan Ezgi Melekoğlu’nun babası Haluk Melekoğlu ise "Bu sınavda birkaç kişi değil bayağı bir mağduriyet yaşandı. Birçok kişi ÖSYM’nin düzenlediği belgeyle sabah saatlerinde okula gitti ama büyük şok yaşadı. Belgede Samsun/Merkez 19 Mayıs Anadolu Lisesi yazıyor. Ama biz merkezde bulunan 19 Mayıs Lisesine gittiğimizde bize 19 Mayıs ilçesinde bulunan 19 Mayıs’a gitmemiz gerektiği ve sınav yerinin orası olduğu söylendi. Biz bunu sınava 10 dakika kala öğreniyoruz. Yani buradan ilçedeki bir okula yetişmemizin mümkünü yok. Gittik ama yetişemedik. Bu büyük bir hatadır. Biz gerekli yerlere dilekçemizi verdik. ÖSYM’nin bu konuya çözüm getirmesini istiyoruz. Bu mağduriyetler giderilmelidir" diye konuştu. 

Son Güncelleme: 25.07.2018 18:02
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Vatandaş 2018-07-24 16:39:39

Keşke açık adrese baksaydınız. Orada açık ve seçik bir şekilde Ondokuz Mayıs yazıyor.. Suçu daima başkalarında aramak yerine dönüp kendimize baksak keşke...

Misafir Avatar
federico 2018-07-24 22:09:52 @Vatandaş

açık adrese baksa güzel olurdu ama bu sefer de SAMSUN/MERKEZ yazısı ile ters düşecekti. Vatandaş burada kesinlikle suçsuz.

Beğenmedim! (0)
Avatar
burakk 2018-07-25 00:07:17

gerçekten çok üzüldüm. Ama sınava ben de girdim. Sınava gireceğim yer evime yürüyerek beş dakika mesafede olmasına rağmen . Adını ayrı açık adresini ayrı arattım. Görsellerden resimlerine baktım. Google mapten aratıp baktım. Ve bunları neredeyse hergün önünden geçtiğim bir okul için yaptım. Hayatımızın en önemli sınavı bu nasıl sadece adına bakıp yola çıkarsın kat kat fazla dikkat etmen tekrar tekrar kontrol etmen gerekirdi

Avatar
Başka Mağdur 2018-07-24 18:46:47

Geçen sene buna benzer bir sorunda ben yaşadım. Samsun'da Atakum'da mevcut bir okulda sınava gireceğim belgemde yazıyordu. Okulun adını haritadan bakıp sınav günü gittim. Ancak o okulun isminin değiştiği ve o okulun polis okulu tarafında bir bölgeye taşındığı bilgisi verildi. Yetişemedim. Okul taşımak ne demektir? Mevcut okulu adını değiştirip nereye taşıyorsun? Neden taşıyorsun? Benim gittiğim adresteki o okulu taşıyıp imam hatip lisesi yapmışlar. Karşı değilim ama madem öyle , taşıdığın zaman adını değiştir. Benim gibi geçen sene yine birçok mağdur olmuştu. Hukuki süreç başlatalım

Avatar
Duygu somurusune karsi 2018-07-25 12:47:21

Ben üzülmedim kardeşim ezbere iş yapmaya bayılıyoruz elimizde pahalı telefonlar ama kullanmayı bilmiyoruz sınav giriş belgesindeki kare kodu ınsan telefonun dan okutur veya sınavdan önce git okulunu kontrol et yok sinir krizi yok göz yaşları geçin bu işleri duygu somurusunden başka birşey değil öğün bende sınava girdim mühendislik fakültesinde 9 da kapının önünde oldum girmek isteyen yetişmek isteyen her türlü girer sınava da yetişir

Avatar
Eren 2018-07-27 11:20:34

Orada açık bir şekilde 19 mayıs yazıyor ben sınava gitmeden önce o kağıdı buyututecle okuyorum adam gibi okusaydın kağıdı yetiştirdiniz Burda suçlu o kızdır