banner388

Samsun'daki emeklilerden eylem

DİSK Samsun Şubesi tarafından son dönemde yaşanan ekonomik ve siyasi krize müdahale edilmesi konusunda TBMM'nin göreve davet edildiği basın açıklaması ve siyasi parti grup başkanvekillerine fax çekme eylemi yapıldı.

Samsun'daki emeklilerden eylem

DİSK Samsun Şubesi tarafından son dönemde yaşanan ekonomik ve siyasi krize müdahale edilmesi konusunda TBMM'nin göreve davet edildiği basın açıklaması ve siyasi parti grup başkanvekillerine fax çekme eylemi yapıldı.

29 Ağustos 2018 Çarşamba 17:34
Samsun'daki emeklilerden eylem

Samsun Haber - Türkiye Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) Samsun Şubesi tarafından son dönemde yaşanan ekonomik ve siyasi krize müdahale edilmesi konusunda TBMM'nin göreve davet edildiği basın açıklaması ve siyasi parti grup başkanvekillerine fax çekme eylemi yapıldı. Eyleme DİSK Samsun Şube Başkanı Tacettin Aydın ve emekliler katıldı.


"Har vurup harman savruluyor"

Seçim ekonomisi ile ülke kaynaklarının her vurup harman savrulduğunu söyleyen DİSK Samsun Şube Başkanı Tacettin Aydın, "Bildiğiniz üzere, 24 Haziran 2018 tarihinde yapılan Cumhurbaşkanı ve Milletvekili secimlerimden sonra Türkiye Cumhuriyeti adına Cumhurbaşkanlığı Hükümet sistemi denilen sisteme geçti ve ülkemiz hızla ekonomik bir krizin içine yuvarlandı. Perşembenin geleceği Çarşambadan belliydi ve siyasi iktidar seçim öncesinde böylesi bir krizi göze alamadığı için seçimleri 1,5 yıl öne aldı. Şimdi hem yıllardır uygulanan ranta ve faize dönük yanlış ekonomik uygulamaların hem de seçim ekonomisi ile ülke kaynaklarının her vurup harman savurmasının sonuçlarını ciddi bir ekonomik kriz olarak yaşamakta, etimizde kemiğimizde hissetmekteyiz" diye konuştu

"Herkes gözünü saraya dikmiş"

Herkesin gözünün sarayfa olduğu ve oradan çözüm beklediğini ifade eden Başkan Aydın, "Siyasi iktidar hu krizi ABD ile yaşanan papaz krizi olarak göstermeye çalışsa da zorlu olarak dış güçleri gösterse de, biz biliyoruz ki bu kriz aslında tek adam yönetiminin kaçınılmaz bir sonucudur. Bugün ülkemizde gerek bakanlıklar, gerek merkez bankası, gerek bürokrasi, üniversiteler fikir ve ıcraat üretmekten fiilen men edilmişlerdir. Herkes gözünü saraya dikmiş oradan çözüm beklemektedirler. Bugün ülkemizde %40 devalüasyon gerçekleşmiştir. Bir ay içerisinde dolar kuru 4 liradan 7 lirayı görmüş, şimdi ise 6 lira seviyesindedir. Doların 7 liradan 6 liraya çekilmesi ile doları kontrol ettik naraları atılmakta ve halkımız aldatılmaktadır. 24 Haziranda yapılan seçimlerde 600 milletvekili sayısı ile yeniden oluşan meclis ise bu gidişe seyirci kalmaktadır. Halkımız siyasi tercihlerine göre istediği siyasi partiye oy vererek yoplam 600 milletvekili seçmiş ve sorunlarının çözümünü TBMM'de beklemektedir" şeklinde konuştu.

Müberra TAŞÇI

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Necati 2018-08-29 21:41:40

Sadece 10 üyemisiniz siz......

Avatar
Uğur tütüneker 2018-08-29 23:53:49

Bu büyüklerimize birileri 99 da kendi düşüncelerine sahip insanların yönetimde oldugu günlerde 1 günde doların 10 kat arttıgını hatırlatmk lazım.birde eylemi keske ödenen ikramiyeler iade edilerek yapılsaydı dimi? Hem al hemde eleştir :) saygılar

Avatar
emin karagüzel 2018-08-30 02:09:58

değerli hocalar ellerinize sağlık ama malesef akp sadece 1 yılda 14 bin araç kiraladı, aksaray 7-8 milyar dolar gitti, satacak devlet malıda kalmadı.