banner388

Samsun dahil hangi illerde 1,5 ton balığa el koyuldu?

Tarım ve Orman Bakanlığının denetimleri sonucunda 3 şehirde toplam 1,5 ton balığa el koyuldu.

Samsun dahil hangi illerde 1,5 ton balığa el koyuldu?

Tarım ve Orman Bakanlığının denetimleri sonucunda 3 şehirde toplam 1,5 ton balığa el koyuldu.

30 Ocak 2020 Perşembe 19:02
Samsun dahil hangi illerde 1,5 ton balığa el koyuldu?

Yapılan eş zamanlı denetimler sonucunda Samsun, Ordu ve Giresun olmak üzere üç şehirde 1,5 ton balığa el koyulurken, 8 kişiye de 40 bin TL para cezası kesildi.
Balıkçı barınakları, balık hali, soğuk hava depoları, perakende satış yerleri ve yol güzergâhlarında sıkı denetimler gerçekleştiren 
Tarım ve Orman Bakanlığı ekipleri, yasal boy limitinin altında olduğu tespit edilen 1,5 ton balığa el koydu ve 8 iş yerine de toplamda 40 bin TL idari para cezası kesti.
Samsun İl Tarım ve Orman Müdürü İbrahim Sağlam,denetimler sonrasında şu açıklamayı yaptı: “Gelecek nesillerin su ürünleri kıtlığı yaşamaması ve bol balık tüketebilmesine destek olmak için vatandaşlarımızın denetime katılmalarını, su ürünleri satış yerlerinden veya reyonlarından su ürünü alırken boy ve zaman yasağına aykırı olarak avlanmış ürünlerin alınmamasını, perakendecilerin küçük boyda balık satışı yapmaması ve boy ve zaman yasağına uymayanlar hakkında gerekli yasal işlemlerin yapılacağını belirtiyorum. Balıkçılar getirilen düzenlenmelere uymalıdır.”
El koyulan balıklar, Samsun Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğüne bağlı Çocuk Esirgeme Kurumu ile Samsun Büyükşehir Belediyesine bağlı huzurevine bağışlandı.
 

Anahtar Kelimeler:
SamsunBalıkSamsunhaber
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Perihan 2020-01-31 07:33:53

Samsun çarşamba balık tezgahlarında bayat balık küçük balık ederinden fazla fırla satılıyor

Avatar
ahmet 2020-01-31 09:11:09

ÖLMÜŞ BALIKLARI CANLANDIRIP DENİZE GÖNDERİLİYOR SANIRSINIZ .HANGİSİ YASAL SINIRDA ACABA TROLLERİN BİRİ TUTMASA ÖBÜRÜ TUTUYOR DENETİM DENİZDE OLMALI BALIKLAR ÖLDÜKTEN SONRA NEYA YARIYOR ACABA

Avatar
tilki 2020-01-31 09:23:31

emeğinize teşekkürler bir nebzede olsa denetim ve kontrol yapılması çaydırıcılık yönünden iyi haberler. bu tür haberlerin devamını bekliyoruz

Avatar
Misafir 2020-01-31 09:31:28

O baliklar tutulurken neredeydiniz, simdi baliklari toplayin, tezgahlarda balik yok diye olanlarida pahala yesinler diye kurulmus bir tezgah bu, bunlar bukadar adi serefsiz insanlar, sirf bu insanlara ucuz balik yedirmemek icin yapililiyor, serefsizler denizlerde baliklarin tutulmasina izin vermryin ozaman madem sizin icin balik boyunun oneme var, oturdugunuz sicak makamlardan gotunuzu kaldiracaksiniz.