banner388

Samsun'da zehirli balık kapış kapış satılıyor

Samsunlu balıkçılar tarafından yakalanan dışı zehirli içi lezzetli iskorpit balığı kapış kapış satılıyor.

Samsun'da zehirli balık kapış kapış satılıyor

Samsunlu balıkçılar tarafından yakalanan dışı zehirli içi lezzetli iskorpit balığı kapış kapış satılıyor.

27 Haziran 2017 Salı 11:43
Samsun'da zehirli balık kapış kapış satılıyor

Samsun haber - Samsunlu balıkçılar tarafından Karadeniz'de yakalanan korkutucu görüntüye sahip iskorpit balığı oteller tarafından kapış kapış satılıyor. Dışı zehirli içi lezzetli balık çevre illerdeki otellere kilosu 30 TL'den veriliyor. Samsun'dan aldıkları balıkları Oteller çorba ve kızartma olarak müşterilerine servis ediyor. 

İskorpit balığı hakkında bilgi veren balıkçı Hayati Kadir Van, “Ağlarımızı akşamdan kaya başlarına seriyoruz. Genelde Karadenizliler bu balığı yer. İskorpitleri ayıklayıp, otellere gönderiyoruz. Bu balığı günübirlik balık ayıklayan vatandaşlarımız pek bilmez, ayıklayamaz. Halkımız bunları zehirli balık olarak bilir. Genelde bu balığı yenilmez sanırlar. İskorpit çok lezzetli bir balıktır. Çok güzel çorbası ve tavası olur. İskorpitin eti çoğu balıktan da lezzetlidir. Kilosunu 30 liradan veriyoruz. İskorpit, tutmasını bilmezseniz iğnelerinden çarpar. Yanlış yerden tutarsanız da şişik ve alerji yapar” dedi.

Ağustos ayına kadar İskorpit balığının yakalandığını belirten, Selami Sarısoy ise “İskorpit balığı, mayıs ayından ağustos ayına kadar sürer. Haziran aylarında çok lezzetli olurlar. Bu balığın çorbası, tavası ve buğulaması olur. Lokantalar ve oteller ise genelde çorbasını yapar. Bu balık daha çok Sinop ve Giresun illerinde bilinir. Turistik yerlerdeki oteller bu balıklara çok rağbet gösteriyor. Temizlenmesi de zor bir balıktır. 3 kilo balıktan 1,5 kilo et anca çıkar. Dikeni batınca arı sancısı gibi bir sancı yapar. Sancı yarım saat veya 1 saat sürebilir. Temizlendikten sonra kalkan gibi bir ete sahip oluruz” diye konuştu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.