banner388

Samsun'da yetiştirdiği köpekleri yurt dışına satıyor

Samsun'da doktorluk yapan Azerbaycanlı Elgün Dadaşov, hobi olarak yetiştirdiği doberman cinsi köpekleri yurt dışına satıyor.

Samsun'da yetiştirdiği köpekleri yurt dışına satıyor

Samsun'da doktorluk yapan Azerbaycanlı Elgün Dadaşov, hobi olarak yetiştirdiği doberman cinsi köpekleri yurt dışına satıyor.

27 Ağustos 2017 Pazar 10:40
Samsun'da yetiştirdiği köpekleri yurt dışına satıyor

Samsun Haber - Samsun'da işyeri hekimliği yapan Azerbaycanlı Elgün Dadaşov, hobi olarak yetiştirdiği dobermanları yurt dışına satıyor. Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi mezunu olan 32 yaşındaki Dadaşov, okul sonrasında Samsun'da yaşamaya başladı. Yaklaşık 16 yıldır Türkiye'de olan Dr. Dadaşov, 6 yıldır hobi olarak doberman yetiştiriciliği yapıyor. Yetiştirdiği yavruları ise 4 bin 500 ila 5 bin TL arasında fiyatla satıyor.



7 damızlık köpeği ve yavruları olan Dadaşov, yavrularını keçi sütü ile besliyor. Dobermanların Alman kökenli bir köpek cinsi olduğunu söyleyen Dadaşov, sevdiklerine ve sahibine zarar verilmediği sürece hiç bir şekilde saldırgan olmadıklarını belirtti.



"ONLARIN TEK PATRONU VAR"


Bu işe hobi olarak başladığını belirten Elgün Dadaşov, "Dobermanlar en iyi alan ve yakın koruma köpekleri olarak geçerler. Sahiplerine çok bağlıdırlar. Sahip odaklı köpeklerdir. Tek sahip belirlerler. Diğer aile fertlerini de korur ve kollarlar ama özellikle bir kişiye daha çok itaat ederler. Onların patronları tektir. Eğer sahibine, kendisine ve sevdiklerine zarar gelmezse kimseye saldırmazlar. Ama gelirse de bir anda değişiyorlar açıkçası" dedi.



 

Dr. Dadaşov, 6 yıldır doberman yetiştirdiğini, 3 yıldır da şecereli doberman yetiştirdiğini söyleyerek, "Şecereli doberman, ırkının tüm özelliklerini taşıyan dobermanlardır. 1,5 yıldır üretimini yapıyorum. Aynı zamanda da satışını yapıyorum. Almak isteyenler önceden rezervasyon yaptırıyor. Yavrularını 5 bin lira civarında satıyorum. Kıbrıs, Irak, Azerbaycan'a gönderdim. Almanya ve Belçika'dan isteyenler var. Öncelikle Türkiye'ye vermek istiyorum. 7 tane damızlık köpeğim var" ifadelerini kullandı.

Son Güncelleme: 28.08.2017 12:40
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.