banner388

Samsun'da yeni korona kararı! 

Samsun Pandemi Kurulu koronavirüse karşı yeni karar aldı. Kurul kararı ile birlikte artık il genelinde konaklama tesislerine HES kodu ile giriş yapılabilecek. 

Samsun'da yeni korona kararı! 

Samsun Pandemi Kurulu koronavirüse karşı yeni karar aldı. Kurul kararı ile birlikte artık il genelinde konaklama tesislerine HES kodu ile giriş yapılabilecek. 

02 Ekim 2020 Cuma 10:45
Samsun'da yeni korona kararı! 

Samsun Valiliği İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu tarafından, konaklama tesislerinde HES kodu uygulaması zorunluluğuna ilişkin bir karar alındı.

Samsun Valiliğinden konuyla ilgili yapılan açıklamada, “Gerek konaklama tesisine kabul, gerek genel kolluk herhangi bir ayrım olmaksızın (özel-kamu, turizm işletme belgeli / belgesiz, ruhsat veren idare gibi) tüm konaklama tesislerinde (otel, motel, pansiyon, misafirhane, kamp vb.) müşterilerden Hayat Eve Sığar (HES) uygulaması kodu istenmesine ve gerekli sorgulama yapıldıktan sonra konaklama tesisine müşterinin kabul edilmesine, HES kodu sorgulamasının müşterilerin konaklama tesisine kabulü sırasında yapılmasına, yapılan sorgulama sonucunda herhangi bir risk bulunmayan (tanılı ya da temaslı olmayan) kişilerin tesise kabul işlemlerinin gerçekleştirilmesine, HES kodu sorgulaması yapılmaksızın veya sorgulama sonucuna göre kabul edilmemesi gereken müşterilerinin konaklamasına izin veren konaklama tesislerinin bu karar doğrultusunda ilimizde Valiliğimiz ve ilçelerimizde Kaymakamlıklarca 10 gün süre ile faaliyetten men edilmesine karar verilmiştir” denildi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Ercan 2020-10-02 11:42:43

Giresunda miting yapıp milletin kafasına çay alanlarada bir söz soyleyemedigimiz sürece sürünmeye devam. Memleketi yönetenler yanlış örnek oldular. Halkı suçlamak kolay tabi. Hatayı yapan bizden olunca dilsiz şeytan oluyor herkez. Kimseye Tanrı muamelesi yapmayın yanlışsa yanlis

Avatar
samsunlu 2020-10-02 11:01:29

çok süper tedbir bu bitirir işte koronayı

Avatar
Ahmet Akyüz 2020-10-02 13:13:36

Hiçbir faydası olmaz.hastanedeye gitmeyen adamın hes kodunu sorgulasan ne olur sorgulamasan ne olur.daha biz septnom göstermeyeni hasta bile saymıyoruz.boşuna yapılan bir işlem.bu güne kadar yapılan kontrollerde kaç hastaya ulaşılmış açıklarmışsınız.daha radikal tedbir getekir

Avatar
Krmcan 2020-10-02 13:23:47

Ben ce bu millet bu virüsün ve pande i kurallarının hala farkında değil...

Avatar
Nihat Say 2020-10-02 19:19:58

Ayasofya'nın açışında, Giresun'a mitingde azdırdıkları coronovirüs hes koduyla mı önlenecek?

Avatar
Nazım çam 2020-10-02 19:34:04

HES kodum var bunun benim otobüxe vs yerlere girebilmemin ne. faydası varolsa ne olur olmasa ne zararı var lütfen açıklarmısınız

Avatar
Kadir 2020-10-03 04:27:27

Maalesef idare edenler buna örnek olmadığı sürece sürü olmaya devam edeceğiz.

Avatar
Samsunlu 2020-10-03 09:21:21

Bu gibi şeyler yerine direkt belirli günlerde sokağa çıkma yasağı getirin daha iyi.