banner388

Samsun'da Yem Sorunu Kalmadı

Samsun’da Büyükşehir Belediyesi tarafından geçtiğimiz yıl uygulamaya konulan proje sayesinde et üreticisinin yem sorunu ortadan kalktı.

Samsun'da Yem Sorunu Kalmadı

Samsun’da Büyükşehir Belediyesi tarafından geçtiğimiz yıl uygulamaya konulan proje sayesinde et üreticisinin yem sorunu ortadan kalktı.

05 Aralık 2016 Pazartesi 14:47
Samsun'da Yem Sorunu Kalmadı

Samsun Büyükşehir Belediyesi’nin başlattığı 'Kırsal Kalkınma Programı' kapsamında geçtiğimiz yıl ilçelerde bulunan tüm besicilere silajlık mısır tohumu dağıtılmıştı. Proje kapsamında tohum dağıtılan üretici, almış oldukları tohumları ekmişlerdi. Üzerinden tam 1 yıl geçen ürünlerin hasadına başlandı. Proje sayesinde ekonomik anlamda büyük rahatlama yaşayan et üreticileri, ikinci ürün için bezelye ekecek. İkinci ürünü ekmek için hasat sonrası arazilerini hazır hale getiren üreticiler, proje sayesinde ürün çeşitliliğinin arttığını belirttiler. Ürettikleri ucuz maliyetli yem sayesinde büyük rahatlama yaşadıklarını belirten besiciler, göstermiş olduğu destekten dolayı başta Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz olmak üzere Genel Sekreter Yardımcısı Sefer Arlı ile Kırsal Kalkınma Daire Başkanı Mehmet Akif Özdemir'e teşekkür etti. 

Proje dahilinde üretilen ürünlerin üretici için can suyu olduğunu belirten Samsun ve İlçeleri Kırmızı Et Üreticileri Birliği Başkanı Erdal Doğan, projenin amacına ulaştığını söyledi. Geçmiş dönemlerde çok ciddi anlamda yem sıkıntısı yaşandığını dile getiren Doğan, “Yaşanan sıkıntıların tekrarlamaması için Samsun Büyükşehir Belediyesi ile beraber yürüttüğümüz proje büyük önem taşıyor. Proje kapsamında üreticilere silajlık mısır tohumu dağıtmıştık. Bu sayede üretici ucuz yem kullandı. Üreticinin zarar etmemesi için yüzde 60 veya yüzde 70’lik oranda kendi üretim yapması gerekiyor. İlk ekilen ürünler hasat ediliyor. İkinci ürüne geçildiğinde bezelye ekimi yapılacak. Güzel ve başarılı bir projeye imza attık. Bu tür projeler sayesinde ekonomik anlamda şartları iyileştirebiliriz” dedi.  
 

Son Güncelleme: 06.12.2016 16:49
Anahtar Kelimeler:
SamsunMısır
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.