banner388

Samsun'da Yaşayan Bir Youtuberden Akılalmaz Dolandırıcılık!

Samsun'da yaşayan 23 yaşındaki bir youtuberin sanal dolandırıcılık yöntemi pes dedirtti.Siber güvenlik devriyesine takılan genç yakalandı.

Samsun'da Yaşayan Bir Youtuberden Akılalmaz Dolandırıcılık!

Samsun'da yaşayan 23 yaşındaki bir youtuberin sanal dolandırıcılık yöntemi pes dedirtti.Siber güvenlik devriyesine takılan genç yakalandı.

12 Mayıs 2022 Perşembe 20:42
Samsun'da Yaşayan Bir Youtuberden Akılalmaz Dolandırıcılık!

Aktarılan bilgiye göre, Samsun Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde İl Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, sosyal medya dolandırıcılığıyla ilgili çalışma başlattı. Siber polisi, şikayetleri de değerlendirerek yaptığı çalışma ve takip sonucu 23 yaşındaki Youtuber M.M.K.'nın internette mobil ödeme sayfalarının sahtelerini yaparak mağdurların kart bilgilerini elde edip haksız kazanç sağlayarak dolandırıcılık yaptığını tespit etti. Siber polisi, bu sabah şüphelinin Atakum ilçesindeki evine operasyon düzenledi. Operasyonda çok sayıda dijital envantere incelenmek üzere el konulurken, M.M.K. gözaltına alındı.

FARKLI BİR YÖNTEM DAHA... CANLI YAYIN AÇARAK...

Gözaltına alınan Youtuber'ın internette mobil ödeme sayfalarının sahtelerini yaparak mağdurların kart bilgilerini ele geçirdiği ve bu çalıntı kart bilgileri ile binlerce lira haksız kazanç elde ettiği, yine şahsın Discord üzerinden canlı yayın yaptığı ve yayına bağlanan mağdurların bilgisayarlarına uzaktan erişim sağlayarak sahte fatura ödeme sitesinden elde ettiği çalıntı kart bilgileri ile kendine ait YouTube kanalına bağışta bulunarak yine bu haksız kazançtan elde ettiği parayı akladığı tespit edildi. Siber polisinin sanal devriye ekibi tarafından yakalanan M.M.K., polisteki sorgusunun ardından "nitelikli dolandırıcılık ve banka veya kredi kartlarının kötüye kullanılması" suçlarından Samsun Adliyesi'ne sevk edildi. Savcı tarafından tutuklanması talebiyle nöbetçi mahkemeye sevk edilen M.M.K., adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Kaynak: İha

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Ali veli 2022-05-13 07:17:39

Adelet var mı yokkkkkk adam serbest niye adalet yok

Avatar
Vatan DAŞ 2022-05-13 09:20:39

ANKET: Hakim dolandırılsaydı serbest bırakılır mıydı?

Avatar
Mustafa Ali 2022-05-13 11:18:10

Siber suclularda kacamiyor,.tebrikler polisimize,.

Avatar
Kimse kim 2022-05-13 12:30:28

Ülke yeminle tam bir fırsatçılar ülkesi oldu yazık çok yazık

Avatar
Hüseyin Taşcıoğlu 2022-05-13 14:37:23

serbest birakacaktiniz niye yakaladiniz.

Avatar
Samsunlu 55 2022-05-13 20:05:02

Ne güzel iş valla dolandır polis yakalasın hakim serbest bıraksın ülkedeki adalet

Avatar
sıtkı uysal 2022-05-14 14:22:58

ülkede hırsızlık, dolandırcılık suç deyil, olsaydı....... şimdi hırsızlar ya milli oluyoryadserbeskalıyorta

Avatar
Dede 2022-05-16 11:10:44

Bunları serbest bırakan hakim dolandırıcılar ortak TIR. Ne demek adli kontrol hakimin kendisi dolandırılsa yine aynı kararı veririm idi. Bunlar hukuku katlediyorlar. Diyorlar ki yavrucuğum ne güzel yapmışsın devam et soy milleti. Yazık yazık bunları görevlerinden el çektirmeleri lazım. Daha öncede samsunda bir hakim saçma bir karara imza atmış oğluna terlik atan anneye 6 ay ceza vermişti.