banner388

Samsun'da yağmur yağdı, havalar 10 derece soğudu

Samsun'da etkili olan sağanakla birlikte hava sıcaklıkları yaklaşık 10 derece birden düştü.

Samsun'da yağmur yağdı, havalar 10 derece soğudu

Samsun'da etkili olan sağanakla birlikte hava sıcaklıkları yaklaşık 10 derece birden düştü.

09 Ekim 2023 Pazartesi 13:27
Samsun'da yağmur yağdı, havalar 10 derece soğudu

Samsun haftaya yağmurla başladı. Uzun süredir sıcak havanın etkisi altında olan Samsun’da yağışla birlikte hava serinledi. Meteoroloji 10. Bölge Müdürlüğü sıcaklıkların 5-10 derece arasında azalacağını belirtirken, gün içerisinde etkili olan sağanak ise vatandaşları hazırlıksız yakaladı.
Zaman zaman şiddetini arttıran sağanak, hazırlıksız yakalanan vatandaşları olumsuz etkiledi. Şemsiyesi olmayan vatandaşlar yağmurdan koşup, kaçarak ya da tentelerin altına girerek korunmaya çalıştılar. Sağanağın şiddetini arttırdığı anlarda ise bazı yol kenarlarında kısa süreli su birikintileri meydana geldi.

HAVA SICAKLIĞININ 5-10 DERECE DOLAYINDA AZALMASI BEKLENİYOR

Meteoroloji 10. Bölge Müdürlüğü, hava sıcaklık değişikliği ile ilgili yaptığı bilgilendirmede, “Yapılan son değerlendirmelere göre; bölge genelinde havanın parçalı ve çok bulutlu, Çorum çevreleri dışındaki kesimlerin aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçmesi beklenmektedir. Hava sıcaklığının 5 ila 10 derece dolayında azalması beklenmektedir. Rüzgarın; akşam saatlerine kadar kuzeyli yönlerden orta kuvvette, kıyı kesimlerde yer yer kuvvetli (30-50 km/sa), akşam saatlerinden sonra güneyli yönlerden hafif yer yer orta kuvvette esmesi beklenmektedir. Samsun'un doğusu ve Ordu çevrelerinde kuvvetli (21-50 kg/m2) sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor. Kuvvetli yağışlarla birlikte sel, su baskını, heyelan, yıldırım, yağış anında kuvvetli rüzgar, ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır” ifadeleri kullanıldı.

Öte yandan Samsun’daki yağışların 12 Ekim Perşembe gününe kadar etkili olması beklenirken, geçen hafta 26 dereceyi bulan hava sıcaklıklarının da gündüz 16 dereceye kadar indi.

Anahtar Kelimeler:
SamsunSamsun HaberYağmur
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
sami 2023-10-09 14:50:40

yörede normal böyle olması

Avatar
Sinan 2023-10-09 16:01:54

Atakum belediyesinin sendikasından bi cacık olmaz bütün vasıfsız temsilciler orada git gel oyala

Avatar
mert 2023-10-09 18:55:24

normal