banner388

Samsun'da yağmur duası yağmur getirdi

Samsun'un Vezirköprü ilçesinde geleneksel Rahmet ve Bolluk Aşı Duası etkinliği düzenlendi. Etkinlikte duanın ardından yağmur başladı.

Samsun'da yağmur duası yağmur getirdi

Samsun'un Vezirköprü ilçesinde geleneksel Rahmet ve Bolluk Aşı Duası etkinliği düzenlendi. Etkinlikte duanın ardından yağmur başladı.

13 Mayıs 2018 Pazar 11:09
Samsun'da yağmur duası yağmur getirdi

Samsun’un Vezirköprü ilçesi Sarıalan Mahallesi’nde her yıl geleneksel olarak mevsimin bol yağışlı ve bereketli geçmesi için yapılan Rahmet ve Bolluk Aşı Duası yağış getirdi.
 
Etkinliğinde Mahalle Camisi’nde Mevlid-i Şerif ve Kur’an-ı Kerim okundu. Rahmet ve Bereket Duası yapıldıktan sonra öğle namazı kılındı. Namazdan sonra duaya katılanlara geleneksel yemeklerden 20 kazan keşkek ve yahni ikram edilerek yemek verildi. Yağmura rağmen etkinliğe katılım yoğun oldu.

Sarıalan Mahallesi Muhtarı Kenan Demir her yıl geleneksel olarak yapılan Bolluk Aşı etkinliğinin mahalle halkının dayanışma ve yardımlaşması ile gerçekleştiğini söyledi. 

Demir, "Her vatandaşımız gönlünden ne koparsa katkıda bulunuyor. Mahalle halkı bu konuları çok önemsiyor. Bu tür etkinlikler duanın yanı sıra mahalledeki birlik ve beraberliğe de olumlu katkı sağlıyor. Bu yıl ürünümüz bol olur inşallah. Güzel bir gelenek, bu gelenek devam edecek" dedi. 

Kenan Demir yöresel keşkek ve yahninin bir gün önceden özel hazırlanmış ocaklarda gece meydan ateşi yakılarak bir usta önderliğinde mahallenin gençlerinin katılımı ile yapıldığını, genelde canlı hayvan kesiminin tercih edildiğini, güzel bir dayanışma örneğinin sergilendiğini belirtti. Duanın yağmur eşliğinde yapılamasının herkesi mutlu ettiğini ifade eden Demir mahalle sakinlerine verdikleri destekten dolayı, duaya gelenlere katıldıklarından dolayı teşekkür etti. 

DUAYA YAKLAŞIK 2 BİN KİŞİ KATILDI

Yağmura rağmen duaya yaklaşık 2 bin kişinin katıldığı belirtildi. Bahar aylarında ilçede her gün 3-5 mahallede bu etkinliğin yapıldığı kaydedildi. Duaya katılanlar, “Yağmur yağıyor, çok şükür dualarımız kabul oluyor inşallah” diyerek mutluluklarını dile getirdiler.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Bahoni bahoni 2018-05-14 01:57:48

O zaman dua edelim yerli arabayı da patırtı diye yapalım.