banner388
banner390
banner410
banner408

Samsun'da vaka artışına karşı ilk adım atıldı! Denetimler sıkılaştırıldı sıra ek tedbirlerde

Türkiye'de en çok vaka oranına sahip iller arasında yer alan Samsun'da denetimler sıkılaştırıldı. Önümüzdeki günlerde ek tedbirlerinde alınması bekleniyor.

banner269

Samsun'da vaka artışına karşı ilk adım atıldı! Denetimler sıkılaştırıldı sıra ek tedbirlerde

Türkiye'de en çok vaka oranına sahip iller arasında yer alan Samsun'da denetimler sıkılaştırıldı. Önümüzdeki günlerde ek tedbirlerinde alınması bekleniyor.

25 Şubat 2021 Perşembe 16:12
Samsun'da vaka artışına karşı ilk adım atıldı! Denetimler sıkılaştırıldı sıra ek tedbirlerde

Türkiye’deki vaka sayısı ve vaka artış hızı en çok olan illerden biri olan Samsun’da Vali Doç. Dr. Zülkif Dağlı, il genelinde denetimlerin arttığını, sokağa çıkış kısıtlamasından muaf olan kişilerin de görevi kötüye kullanmama adına denetleneceğini söyledi.

Korona virüsünün (Kovid-19) tavan yaptığı Samsun’da Vali Zülkif Dağlı, İl Emniyet Müdürü Dr. Ömer Urhal ile birlikte şehrin kalabalık cadde ve sokaklarında denetime çıktı. En çok insan popülasyonunun olduğu Mecidiye çarşısını inceleyen Vali Dağlı, son zamanlarda artan vakalar dolayısıyla tedbirlerin en üst seviyeye çıkartıldığını belirterek, denetimlerin arttırıldığını vurguladı.

CENAZELERE YOĞUN KATILIM 

Vaka sayılarının artmasını neye bağladıklarını açıklayan Samsun Valisi Doç. Dr. Zülkif Dağlı, “Sağlık Bakanlığı geçen hafta açıkladı. 202 vaka ile Karadeniz illerinde 4. duruma geldik. Aslında geçtiğimiz aylarda yapılan çalışmalar neticesinde iyi bir duruma gelmiştik. Kovid-19 ile mücadelede rakamlarımız da bir hayli azalmıştı. Son rakamlar epey yükseldiğini gösteriyor. Mücadeleyi elden bırakmayacağız. Kaymakamlar, emniyet, jandarma, zabıta, yerel yönetimler, muhtarlar sahadalar. Diyanet ve sağlık görevlilerinden de yardım alıyoruz. Bu neden böyle oluyor? Buna baktığınız zaman şunu görüyoruz; özellikle birkaç ailenin yoğun olarak bir araya gelmeleri. Bulaşın en fazla bundan dolayı arttığı şeklinde bakanlığında bir tespiti var. Ayrıca cenazelerde aslında katılım 30 kişiyle sınırlandırılmasına rağmen, çok yoğun bir şekilde hala cenazelere katılım. Ana arterlerde ve merkezi yerlerde hala yoğunluğun devam etmesi. Bunlar ile gördük ki bulaşın ne dereceye geldiğini ve arttığını hissettik. Şimdi bu durumda denetimlerimizi daha da arttırıyoruz. Bundan sonra kesinlikle taviz vermeyeceğiz. Mecidiye ve Saathane gibi kalabalık yerde bundan sonra görevliler kapatmak suretiyle HES kodu uygulaması yapacak. Buralarda fazla kalabalık oluşmasını da engelleyeceğiz” dedi.

SAMSUN'DA 150 BİNDEN FAZLA AŞILAMA 

Aşılama konusunda daha da hızlanacaklarının altını çizen Vali Zülkif Dağlı, “Aşılama çalışmalarında gayet iyi durumdayız. Dün itibariyle 150 bin vatandaşın aşılaması yapıldı. Bunlarda büyük oranda 1. doz. 2. doz aşılama çalışmaları da devam ediyor. Sağlık çalışanlarımız da gayet iyi mücadele ediyorlar. Denetim ekiplerimiz de iyi çalışıyorlar. Aşılamada biraz daha ivme kazandırmak için muhtarlar, imamlar, yerel yönetimler, kaymakamlar ve tüm kurumlarımız ile randevu alamayan 65 yaş üstü vatandaşlarımızın randevu almaları için yardımcı oluyoruz. ALO 182 veya merkezi kayıt hekimlik sisteminden randevu almakta zorluk çeken olabiliyor. Bu manada arkadaşlarımızın hepsini seferberliğe davet ettik. Çok güzel bir şekilde çalışma devam ediyor. Aşılama daha da hızlanacak” diye konuştu.

MUAFİYET KULLANARAK DIŞARI ÇIKMAYA ÇALIŞANLARA İZİN VERİLMEYECEK

Muafiyeti kötüye kullananlara da izin vermeyeceklerini dile getiren Zülkif Dağlı, “Tüm hemşehrilerimize özellikle belirtmek istiyorum; mutlaka birkaç ailenin bir araya gelmek suretiyle özellikle kırsalda, mahallelerde bir araya gelip, 2-3 gün vakit geçirme şeklindeki bu tarza kesinlikle son vermemiz gerekiyor. Cenazelerde katılımın sadece 1. derece yakınları ile sınırlamamız gerekiyor. Hafta sonu dışarı çıkması gereken personel veya çalışanlar olabiliyor. Ancak bu muafiyetlerin kötüye kullanıldığını bizler de görüyoruz. Buna kesinlikle müsaade etmeyeceğiz. Denetim ekiplerimiz ve zaman zaman ben de başında bulunuyorum, denetimler daha da sıklaşacak. Mutlaka doğru olan muafiyetlerin geçmesine ve dışarı çıkmasına müsaade edeceğiz. Aksi takdirde cumartesi ve pazar günleri muafiyeti kullanarak dışarı çıkmaya çalışanlara izin vermeyeceğiz. Örneğin bir süper markete yürüyerek gelinmesi gerekiyor. Bakıyoruz ki yürüyüş mesafesi kişiye göre 5 km yürüyüş mesafesi olmaz. Bunu spor yürüyüşüne dönüştürmemek gerekiyor. Köpek gezdirmenin de bir mantığı var. Bu tip konuları kötüye kullanmamak gerekiyor. Bunlara müsaade edilmeyecek. Genel olarak bakıldığında Samsun halkımızın çok duyarlı olduğunu ve bu yasaklara uyulması konusunda herkesin hem fikir olduğunu görüyoruz ancak aradan bazı kural tanımazlar sebebiyle iyi niyetli kurallara uyan vatandaşlarımızın da canını tehlikeye atmayalım. Bu çok önemli” şeklinde konuştu.

KORONA TİMİ İŞ BAŞINDA

Mutant virüs ve tedbirler hakkında da konuşan Dağlı, şunları söyledi:
“Koruma ve fotoğrafçılardan oluşan korona timi bu hafta tekrar göreve başladılar. Fotoğraflamaları yapıyorlar. Emniyet müdürlüğümüz ekiplerine bunları ulaştırarak, kalabalık oluşmasını bu şekilde önlüyoruz. Onun katkısını biliyoruz. Aynı şekilde ilçelerde de ekipler var. Kaymakamlarımız da bundan sonra denetim ekiplerinin başında olacaklar. Sağlık Bakanlığı rakamların arttığı illerde ya da genel itibarıyla bir koordinatör göndermek suretiyle illerde çalışmalar yapıyor. Bu sadece mutant ile ilgili değil. Daha önceki dönemde de yaklaşık 3 ay önce de bir koordinatör arkadaşımız buraya gelmişti. Şu anda Samsun’da 13.00-16.00 saatleri arasında çocuklar sokağa çıkabiliyor. Onlarla ilgili de denetimler sıkılaşacak. 65 yaş üstü için de aynı kısıtlamalar ve denetimler sürecek. Yaş sınırlamasındaki gruplar, kendilerine belirtilen saatler dışında dışarıya çıkamayacaklar.”

Son Güncelleme: 25.02.2021 16:20
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
aaaaa 2021-02-25 16:58:45

yenimi akıllandınız parklar bahçeler çocuklarda yaşlı insanlarla dolu acaba nereleri denetlediniz sorabilirmiyim

Avatar
Burak 2021-02-26 10:19:20

TRANWAYLARDA INSANLAR IC ICE MASKE TAKAN OLMUYOR MASKESINI CIKARIYOR INSANLAR TRANWAYDA LUTFEN TRANWAYLARADA OZEN GOSTERSINLER AYAKTA TIKA BASA YANYANA INSANLAR OLMASIN VAKALAR ARTMASIN.....

Avatar
Me 2021-02-26 15:46:19

Şuan çiftlik caddesi ve mecidiyeye ve subaşına ve saathane meydanına bakarsanız neden virüsün arttığını anlarsınız.

Avatar
Meltem 2021-02-25 18:37:46

Defalarca yaziyorum yetkilerin dikkatine sanayileride kapatmazsaniz hafta sonu bu is bitmez sanayici kaymakamliktan izni aliyor hoppp yaninda 8 isci onlarada ver elini maskesiz calisma

Avatar
Vatandas 2021-02-26 12:27:06

Allah askina tekstillere bi gozetleyin maske yok sosyal mesafe zaten bitmis insaatlarda calisanlarda guvenlik yok hadi onuda gectik maske hic yok firinda calisanlarada bi bakin ne eldiven var ne maske

Avatar
Burak 2021-02-26 17:51:01

Asıl okulkar açılınca görün siz

Avatar
Samsun sevdalisi 2021-02-25 19:30:30

88 yasindaki babama 2.doz asisini evde yaptirmak icin 182 ve aile hekimliginden randevu alamadim.Ilkadim saglik mudurlugunu aradim asi servisine baglanmak istedim cevap veren olmadi.Hastane ortaminda yaptirmak zorunda kaldim.

Avatar
samsun55 2021-02-26 09:56:32

bu timler hastaneleride gezse ya iğne atsan yere düşmüyor.bu millet yüzünden neden sağlıkcılar riske giriyor.çok yazık çok.siz önce hastanedeki kalabalığı denetleyin