banner388

Samsun'da utanç tablosu!

Samsun'da Nüfus Müdürlüğü'ne sürünerek gelen yaşlı adam, işlemlerini hallettikten sonra yine aynı şekilde sürünerek kurumdan çıktı ve taksiye binerek evine gitti. Görüntüler büyük tepki çekti.

Samsun'da utanç tablosu!

Samsun'da Nüfus Müdürlüğü'ne sürünerek gelen yaşlı adam, işlemlerini hallettikten sonra yine aynı şekilde sürünerek kurumdan çıktı ve taksiye binerek evine gitti. Görüntüler büyük tepki çekti.

24 Ağustos 2017 Perşembe 16:26
Samsun'da utanç tablosu!

Samsun Haber - Samsun'un Bafra ilçesinde Nüfus Müdürlüğü'nde yaşanan olay büyük tepki çekti. Tekerlekli sandalyesi olmayan Hüseyin Akbulut isimli yaşlı ve engelli adam, bakım parası alabilmek için Bafra Nüfus Müdürlüğü'ne geldi. İddiaya göre Nüfus Müdürlüğü'nü arayan vatandaşlar yaşlı adamın yürüyemediğini ve tekerlekli sandalyesinin olmadığını söyledi ancak nüfus müdürlüğü buna rağmen yaşlı adama gelmesini söyledi.



Sözcü WhatsApp İhbar Hattı'na gönderilen görüntülerde Hüseyin Akbulut, sürünerek Nüfus Müdürlüğü'ne giriyor ve işini hallettikten sonra tekrar aynı şekilde kurumdan ayrılıyor.



OLAY SONRASINDA BİLGİ ALINDI


İhbar hattına fotoğrafı gönderen vatandaşlar yaşlı adama ne olduğu konusunda bilgi sahibi değildi. Bu nedenle engelli vatandaşın işini hallettikten sonra bindiği taksi ile iletişime geçildi sonrasında ise yaşlı adamı tanıyanlardan görüntüler ile ilgili bilgi alındı.



BAKIM PARASI ALABİLMEK İÇİN

İddiaya göre yaşlı adamın bakım parası alabilmek için nüfus müdürlüğüne giderek adres bildiriminde bulunması gerekiyordu. Bafra'da bir esnaf, Nüfusu Müdürlüğünü arayarak yaşlı adamın durumunu anlattı ancak yine iddiaya göre Nüfus Müdürlüğü, personel sayısının yeterli olmamasını gerekçe göstererek gelemeyeceklerini söyledi.



Yaşlı adam, yine kendisi gibi yaşlı kardeşi ile birlikte Bafra Nüfus Müdürlüğü'ne gidiyor. Taksiden sürünerek inen adam, işlemleri hallettikten sonra kurumdan çıkıyor ve taksiye binerek tekrar evine dönüyor.


"BİLSEM BEN AYAĞINA KADAR GİDERDİM"

Tepki çeken görüntülerin ardından Bafra Nüfus Müdürü Mehmet Ali Temiz, olay ile ilgili yaptığı açıklamada, "Bize vatandaş gelmiş. Biz de görünce çok üzüldük. Yanındakilere "neden bu halde getirdiniz" dedik. Bakım parası için adres beyanında bulunacaklarmış. Adres beyanınında bulunacak kişinin kendisi gelmesi ya da bir yakınının gelmesi gerekiyor. Bu adamı çocukları evden atmış galiba. Yanında bir adam daha geldi gırtlak kanseri. Yatalak hasta olduğuna dair bir raporu yok. Hemen yardımcı olalım dedik. Ben bilsem durumu arabada veya evde dahi olsa ben nüfus müdürü olarak gider ayağına imzasını alırım. İşlemlerini yaptık. Buraya kadar getirmişler. Sakat raporu da yok. Başka bir ailede gösterip bakım parası almak için gelmişler. Yemin ediyorum durumunu bildirselerdi evine gidip imzasını alırdım. Biz de çok üzüldük" ifadelerini kullandı.

Kaynak: Sözcü

Son Güncelleme: 25.08.2017 12:39
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Gülnur 2017-08-24 18:21:45

Sözün bittiği yer.

Avatar
harun 2017-08-24 19:15:00

Nüfus Müd iş guzarlik yapmış.bilseydim ben giderdim diyor.madem öyle evine giderken goturseydin. Bla bla bla...

Avatar
muhammet 2017-08-24 20:02:19

ayağına gidermiş bütün kurumdaki memurlar da bir havadalar o kadar insan var güvenlik var kapıda gormedimi kimse bu adamı girerken bile doğru fakir her zaman edilendir son model araçla zengin gelse sırtlarında taşırdılar.

Avatar
Emrah 2017-08-24 19:54:38

İnsanin değeri kalmadı

Avatar
Mehmet akif 2017-08-24 22:54:12

Ünvanı az yüksek birisi olsa ayaklarına kapanırsınız! Bu yaştaki adamı bu hale getirenlerin Allah belasını versin

Avatar
ferdi 2017-08-24 22:55:10

yazıklar olsun bafra nufus müdürüne

Avatar
Gul 2017-08-24 23:48:44

O makkama layık değilsin mehmet ali temiz biraz şerefine varsa istifa et

Avatar
didis55 2017-08-25 07:47:02

Utan utan kimi herkes kendini bilen bilir