banner388

Samsun'da üretilen uyuşturucu Samsun'da içiliyor

İçişleri Komisyonu Üyesi CHP Samsun Milletvekili Hayati Tekin, "Samsun'da üretilen uyuşturucu Samsun'da içiliyor" dedi.

Samsun'da üretilen uyuşturucu Samsun'da içiliyor

İçişleri Komisyonu Üyesi CHP Samsun Milletvekili Hayati Tekin, "Samsun'da üretilen uyuşturucu Samsun'da içiliyor" dedi.

04 Temmuz 2017 Salı 11:00
Samsun'da üretilen uyuşturucu Samsun'da içiliyor

Samsun haber - İçişleri Komisyonu Üyesi CHP Samsun Milletvekili Hayati Tekin, uyuşturucu ile mücadele ile ilgili çok önemli açıklamalarda bulundu. Samsun Milletvekili Tekin, uyuşturucu ile nasıl mücadele edileceğini açıkladı.

OPERASYONLAR GÖSTERMELİK

Sigara, alkol ve akaryakıt kaçakçılığının sınır tanımadığını belirten Tekin, "Yetkililer bu kaçakçılığa adeta göz yumarken, yurt içinde resmi ürünlerden çok kaçak ürünler satılmakta. Kimin nerde ne sattığı, satılan kaçak ürünün nereden kimler aracılığı ile getirildiği bilinmesine rağmen sadece göstermelik operasyonlarla kamuoyunun gazı alınmakta. Siyaset bu tezgahın içinde yoksa kimse üçkağıt yapamaz. Sistem baltalanıyor" dedi.

7 ŞEHİT VERDİK

Uyuşturucu ile mücadelenin temelinde eğitim ve işsizlik olduğunu ifade eden Tekin, "Uyuşturucu ile mücadelenin asıl temeli eğitim ve işsizlik olmalı. Gençlerimiz eğitilse, iyi bir meslek sahibi olsa hiçbir şekilde uyuşturucuya yönelmez. Yanlış eğitim sistemi ve her geçen gün artan işsizlikten dolayı maalesef gençlerimiz çaresizlik içerisinde uyuşturucu batağına düşüyor. Birçok üniversite mezunları kendi alanlarında bir işe giremedikleri için mecburiyetten ya asker yada polis oluyor. Samsun son 41 gün içerisinde 7 tane şehit verdi. Bu şehitlerimizin de geneli de iş bulamadıkları için polis ya da askerliği seçmiş gençlerimiz” diye ifade etti.

BARONLAR ÇÖKERTİLMELİ

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya uyuşturucu ile ilgili rahatsızlığını dile getirdiğini ifade eden Tekin, "Yaklaşık 6 ay önce yapılan komisyon toplantısında İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya karşı uyuşturucu ile ilgili rahatsızlığımı ifade ederek, toplumu büyük endişeye sürükleyen sıkıntılı bir hale geldiğimizi söyledim. Hatta yapılan mücadelenin de yetersiz kaldığını belirterek, ‘Bilinçli bir şekilde göz mü yumuluyor?’ diye serzenişimi ifade etmiştim. Fakat gelinen süreçte henüz etkili bir adım atıldığı görülmemektedir. Polisiye tedbirlerle uyuşturucu ile mücadelenin çözüm olduğu söylenemez. Sokakta uyuşturucu satanları toplamak siyasi gösterişten öteye gitmez. Bu işin ticaretini yapan büyük baronları almak gerekir" şeklinde konuştu.

SAMSUN UYUŞTURUCU İMALATHANESİ

Samsun'un Tekkeköy, Çarşamba ve Ayvacık ilçesinde uyuşturucu ekimi yapıldığını söyleyen Tekin, "İnsanlar maalesef hem işsizlikten hem de tembellikten hem kısa yoldan zengin olmayı hem de rahat çalışma olarak gördüğü için uyuşturucu ekimi yapıyor. Birçok haram diyen hacısı hocası dahi bu işin içinde. Uyuşturucunun dünyadaki yıllık bütçesi 4 trilyon dolar. Ben Kutlukent Belediye Başkanlığı dönemimde Örnek Sanayi’nin deniz kenarında uyuşturucu üreten kişiler gençlere içirerek ürünün kalitesini ölçtüğü yönünde çok şikayet aldık. 15-17 yaşlarındaki çocuklarımız her gün zehirleniyor. Bir katil bir kişiyi öldürür ve 20 yıla yakın hapis cezası alır. Fakat uyuşturucu satıcısı ise en az 100 kişiyi öldürmesine rağmen kısa sürede cezaevinden çıkıyor” dedi.

SAMSUN'DA ÜRETİLEN SAMSUN'DA İÇİLİYOR

Samsun'da üretilen uyuşturucunun Samsun'da tüketildiğini belirten Tekin, "Uyuşturucuyu yerli halk üretirken pazarlamasını ise PKK yapıyor. Terör örgütü Akdeniz ve Ortadoğu üzerinden Avrupa’ya satılıyor. Fakat Samsun’da üretilen uyuşturucu ise Samsun’da tüketiliyor. Karadeniz sahilinin 50 ile 100 kilometre içerisi uyuşturucu koridorudur. Eskiden o koridor kaçak silah koridoruydu. Şimdi ise uyuşturucu koridoruna döndü. Yetkililer bunu iyi biliyor, fakat mücadele konusunda çok zayıf kalınıyor. Çocuklarımıza gerekli eğitimi ve iş imkanı veremezsek onların uyuşturucu batağına saplanmaları kolay oluyor. Uyuşturucu kullanan sayısı her geçen yıl arttığı gibi bugün bir milyon ise bu sayı bir sene sonra 3 milyon kişi olarak çıkıyor. Son 4 yılda uyuşturucu kullanım oranında bir artış yaşandığı görülmektedir. Bu sayının düşmesi gerekirken artış göstermesi maalesef hem siyasilerin hem de toplumun bir ayıbıdır. Toplum olarak uyuşturucu kullananları ve satışını yapanları gördüğümüz anda güvenlik güçlerine bildirmeliyiz. Devlet ise bununla ilgili topyekün bir seferberlik başlatması ve vatandaşın arkasında olduğunu göstermesi gerekmektedir" diye sözlerini tamamladı.

Gazete Gerçek / Sezer Sezer


 

Son Güncelleme: 05.07.2017 10:59
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Tugba 2017-07-05 11:04:11

Jamdarma polıs her seyi içinde cok dogru konusmussunuz ama lakin işe yararmı bu kadar detaylı acılım bizim insanımız çıkarına ne varsa o kafada gider.1 kısı 4 tarla ekiyo jandarma yada polıs baskını haber verıp 1 tarla esrar yakalandı deyıp gerisi pay edılıyo..eskıden bu yana bu böle.eskıden bu kadar rahat degıldı yime vardı ama artık alenen daha rahatız uyusturucu hafıf bı durummuş gibi gelıyo alıatırıldık duruma..akp iktidarı sagolsun herşeye müsait oldu insanlar:)bakılırsa 1+1 evler yapıldı fuhusa yataklık.günlük evler masaj salaonları..uyusrucu daha neler neler