banner388

Samsun'da üretilen elektrikli otomobil destek bekliyor

Samsun OMÜ'de üretilen elektrikli otomobil "Diriliş" destek bekliyor.

Samsun'da üretilen elektrikli otomobil destek bekliyor

Samsun OMÜ'de üretilen elektrikli otomobil "Diriliş" destek bekliyor.

29 Ocak 2018 Pazartesi 10:25
Samsun'da üretilen elektrikli otomobil destek bekliyor

Samsun haber - Diriliş isimli elektrikli otomobil Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) öğretim üyesi ve öğrencileri tarafından yapılarak, TÜBİTAK'ın düzenlediği Effiency Challenge yarışmasında özel ödül aldı.

Diriliş isimli otomobil iş adamları desteğini bekliyor. Proje ekibi maddi kaynak sağlandığı taktirde daha kullanışlı hale getirilebileceğini açıkladı.

DESTEK BEKLİYORUZ

Yeşilyurt Meslek Yüksekokul Müdürü Doç. Dr. Kemal Yıldızlı yaptığı açıklamada, "İki yıl TÜBİTAK'ın Effiency Challenge yarışmasına katıldık. Biz Samsun olarak bu yarışmalara katılıyoruz. Bu yıl da bu yarışmalara katılmak istiyoruz. Ancak iki yıldır sponsor konusunda sıkıntı yaşıyoruz. Bu konuda Samsun'daki bilincin yükselmesini istiyoruz. Aracın parçalarında arıza çıkınca yenilemekte zorlanıyoruz. Bunun için Samsunlu sanayicilerden destek bekliyoruz" dedi. 

VALİMİZ DUYARLI

OMÜ Mühendislik Fakültesi Malzeme Bilimi ve Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. İbrahim İnanç, "Yüzde 90 oranında yerli parçalardan oluşan bir elektrikli otomobil yapmak istiyoruz. Motorla ilgili yerli motor çalışmamız var. Fakat bu konuda desteğe ihtiyacımız var. Devletimizin yerli elektrikli araç girişiminin içinde olmak istiyoruz. Samsun Valimizin elektrikli otomobilin Samsun'da yapılmasına yönelik açıklamaları var. Valimiz de bu konuda duyarlı. Yeterli destek sağlanırsa aracımızı daha da geliştirebiliriz" diye konuştu.

ÜLKEMİZE KATMA DEĞER SAĞLAMAK İSTİYORUZ

OMÜ Mühendislik Fakültesi öğrencisi Adnan Kalaycı, "Gerekli imkanlar sağlanırsa öğrenciler olarak daha iyi araçlar yaparak kendimizi geliştirmek ve ülkemize katma değer sağlamak istiyoruz" şeklinde ifade etti.

"PROJEYE SAHİP ÇIKILMALI"

Mekanik usta Hasan Kalaycı da, "Biz de destek verdik gençler bunu yaptı. Eğer gençlere destek verilirse daha da iyisini yapabilirler. Biz de kendimize göre destek veriyoruz ama maddi gücü fazla olan insanlarımız buna sahip çıkmalı" dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
misafir 2018-01-29 11:23:36

hep söylüyorum hükümet destek çıkmalı bizim ülkemizin gençleri her şeyin üstesinden gelir fakat maddi güçü yok ne yapsın gençler

Avatar
Melih S. 2018-01-29 13:29:00

sanayide rastgele 3 4 dükkan birleşse otomobil yapar diyordum. Şimdi bu gençlerle sanayici ustalar birleşse Roket yaparlar Roket... Yeter ki uygun imkan verilsin

Avatar
Ahmet 2018-01-30 01:04:00

Samsunspora yardım isterken herkes yardım etsin ama teknolojiye, bilime, icada destek gerekince devlet yardım etsin. Bu nasıl bir kafa ? Şu futbol topuna verdiğiniz paralardan biraz bu işlere de para verin de iki adım ileri gidelim.

Avatar
Milliyetçi 2018-01-30 09:32:03

Futboldan kaç kişi ekmek yiyor hırsızlara para toplanıyor o paralarla samsuna türkiyenin en büyük sanayisi açılır destek için hesap açılsın bankalara samsun halkı çok duyarlı olacaktır eminim futbolculara para aktaran müteahhitler iş adamları hadi sizleri görelim bu proje için ne kadar cömertsiniz