banner388

Samsun'da uluslararası muhabirlere golf kuralları eğitimi

İşitme Engelliler Olimpiyat Oyunlarındaki golf müsabakaları öncesinde Türkiye Golf Federasyonu tarafından uluslararası basın mensuplarına kurallar hakkında eğitim verildi.

Samsun'da uluslararası muhabirlere golf kuralları eğitimi

İşitme Engelliler Olimpiyat Oyunlarındaki golf müsabakaları öncesinde Türkiye Golf Federasyonu tarafından uluslararası basın mensuplarına kurallar hakkında eğitim verildi.

20 Temmuz 2017 Perşembe 15:59
Samsun'da uluslararası muhabirlere golf kuralları eğitimi

Samsun Haber - Samsun'da düzenlenen İşitme Engelliler Olimpiyat Oyunları golf müsabakaları için Türkiye Golf Federasyonu, uluslararası basın mensuplarına golf kuralları hakkında eğitim verdi. Golf, İşitme Engelliler Olimpiyatlarında bu yıl ilk kez yer alıyor. 


Uluslararası muhabirlere, Samsun Büyükşehir Belediyesi Golf Kulübü’nde Türkçe, İngilizce ve işaret dili ile gazetecilere eğitim verildi. Türkye Golf Federasyonu Basın ve Medya Sorumlusu Cansu Günerdi ve Bülent Gürkan tarafından müsabakada dikkat edilecek konular gazetecilere uygulamalı olarak anlatıldı.


Organizasyon hakkında bilgi veren Cansu Günerdi, "Golf sporunda sahaya giren herkesin uyması gereken konular vardır. Golf sporunun merkezinde saygı yer alır. Golf kulübü içerisinde bulunan oyuncular ve görevliler giysilerine dikkat etmek zorundadırlar. Yakalı tişört, pantolon, tabanı pütürlü ayakkabı ve şapka tercih edilen ayakkabılar arasındadır. Kot pantolon, ince topuklu ayakkabı, eşofman ve atlet gibi giysilerle golf kulübüne girilmemesine dikkat edilmelidir. Basın mensuplarının en dikkat etmesi gereken husus sessizliktir. Oyuncunun konsantrasyonunu bozmamak için cep telefonuyla konuşmak, mesajlaşmak, sesini açmak, fısıldaşmak ve gülüşmek yasaktır. Basın mensuplarının ayrıca tartışmalardan uzak durması gerekir. Golf sahasında basın mensuplarının oyunculara varlığını hissettirmeyecek noktalarda bulunarak görevlerini yapması mümkündür. Basın mensuplarının oyun alanında mümkün olduğunda uzaktan çekim yapabilmeleri için elverişli lensleri ya da kameraları tercih etmeleri daha verimli olacaktır. Basın mensupları sahada oyun esnasında belli bölümlerde hareket etmeden çalışmalıdırlar. Basın mensupları oyuncu atış yapacağı esnada en fazla 30 derecelik bir açı ile en az 5 metre uzak çapında durmalıdır" dedi.


İşitme Engelliler Olimpiyat Oyunlarında golf turnuvaları, yarından itibaren Samsun Büyükşehir Belediyesi Golf Kulübü’nde başlayacak.

Son Güncelleme: 20.07.2017 16:03
Anahtar Kelimeler:
Samsun HaberSamsunGolf
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.