banner388

Samsun'da Ulusal Kırsal Ağ tanımı yapıldı

Samsun'da, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Tarım Reformu Genel Müdürlüğü tarafından yapılan Ulusal Kırsal Ağ tanıtımı yapıldı.

Samsun'da Ulusal Kırsal Ağ tanımı yapıldı

Samsun'da, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Tarım Reformu Genel Müdürlüğü tarafından yapılan Ulusal Kırsal Ağ tanıtımı yapıldı.

29 Mart 2018 Perşembe 16:46
Samsun'da Ulusal Kırsal Ağ tanımı yapıldı

Samsun Haber-Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okuması ile birlikte Zirai Karantina Müdürlüğü Toplantı Salonunda, Ulusal Kırsal Ağ tanıtımı yapıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okuması ile birlikte tanıtılan Ulusal Kırsal Ağ müzik dinletisi ile sürdürüldü. Programın açılış konuşmasını yapan Samsun Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Nail Kırmacı, "“Çok farklı ve değişik bir toplantı gerçekleştirdik. Bu çalışmalar, AB fonları veya diğer fonları daha iyi kullanabilmemize dayanan çalışmalar. Bütün ülküler kalkınma hamlelerini, bir plan içerisinde gerçekleştiriyorlar. Kırsal kalkınmaya yönelik bütün faaliyetler, tarım başlığı altında ele alındı. Bu nedenle Kalkınma Bakanlığı, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı diğer birimlerin de işbirliği ile Kalkınma Strateji Belgesi oluşturdu. Bu belge ulusal, uluslararası ve AB fonlarının kullanılmasına referans teşkil edecek. Bu belgeyi oluştururken, yerel ve öz kaynakların değerlendirilmesi, doğal ve kültürel varlıkların da kıymetlendirilmesi referans alınan değerlerin başında geliyor. Yerel ve öz kaynakların ekonomiye kazandırılması hedefleniyor. Ulusal Kırsal Ağ, bizim de alışık olmadığımız bir durum ama bizim de artık kendimizi değiştirmemiz gerekiyor. Kaynaklarımızın güzel değerlendirilmesi açısından toplantının olumlu olacağını düşünüyorum” dedi.

Samsun Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Nail Kırmacı'nın açılış konuşmasının ardından Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Samsun İl Koordinatörü Dr. Bülent Turan kırsal kalkınma faaliyetleri hakkında konuşma yaptı. Bülent Turan konuşmasında, "Ulusal Kırsal Ağ denilen olay, özellikle kırsal kalkınma faaliyetlerinde yereldeki kalkınma dinamiklerini harekete geçirecek olan tüm paydaşların el birliği ile iş üretmesidir. Bu projeyi çok önemsiyoruz. Biz kurumumuz olarak Samsun’da bugüne kadar 846 projeyi hayata geçirdik. Bu projelerin değeri 275 milyon TL. Bu projeleri hayata geçirirken çok zorlukla karşılaştık. Bugün startını verdiğimiz Ulusal Kırsal Ağ projesi, çalışmalarımıza büyük ivme kazandıracak" sözcüklerini kaydetti.

Samsun Vali Yardımcısı Dr. Hakan Kubalı tanıtım ile ilgili, " Bir toplumun kalkınması için kırsal kalkınmanın ekonomiye katkısının fazla olması gerekiyor, Ulusal Kırsal Ağ projesinin de kırsal kalkınmayı canlandıracak" ifadelerini kullandı.

Ulusal Kırsal Ağ tanıtımı, açılış konuşmalarının ardından  Dr. Şenay Sevengör sunumu ile devam etti.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.