banner388

Samsun'da Türkiye'ye Örnek Gösterilecek Cami ve Külliye

Karadeniz'in en büyük Camii’si ile Külliyesi’nin inşaatı hızla büyüyor.

Samsun'da Türkiye'ye Örnek Gösterilecek Cami ve Külliye

Karadeniz'in en büyük Camii’si ile Külliyesi’nin inşaatı hızla büyüyor.

31 Ağustos 2016 Çarşamba 16:45
Samsun'da Türkiye'ye Örnek Gösterilecek Cami ve Külliye

İlkadım Belediyesinin hayata geçirmiş olduğu Karadeniz'in en büyük Camiisi ve Külliyesi'nde çalışmalar hız kesmeden devam ediyor. Selçuklu mimarisi kullanılıp doğal taşlar ile ahşap malzemelerin kullanıldığı Camii ve Külliye, toplamda 5 bin kişilik cemaat kapasitesine sahip, 200 araçlık otopark, toplantı salonu ve aynı zamanda eğitim merkezleri ile de dev bir eser olacaktır.
Baruthane Mahallesinin Ihlamur Bulvarı üzerinde bulunan 6,5 dönüm bir alan üzerine inşa edilmiş olan Karadeniz'in en büyük Camii ile Külliyesi özelliğine sahip olan dev eserin her köşesi özel ve aynı zamanda örnek olarak yapılmakta. Deniz'i görmekte olan ahşap malzeme ile kesme taş kullanılıp yapılan, Türkiye'ye de örnek gösterilecek olan Camii ve Külliye'de bayanlar için de ayrı bir abdest ve ibadet alanı da düşünüldü.



‘ÇALIŞMALAR BİTTİ’
Samsun'da Türkiye'ye örnek olarak gösterilecek olan Camii ve Külliye projesini kazandırılmasını söyleyen İlkadım’ın Belediye Başkanı Erdoğan Tok, “Projenin başlangıç aşamasında söz vermiş olduğumuz gibi tamamı ile Selçuklu mimarisine uygun olarak kesme taşlar ve ahşaptan inşa edecek olduğumuz Cami ve Külliyemiz için çalışmalarımızı titizlikle devam ettiriyoruz. Projenin beton dökme çalışması tamamlandı. Şimdi ise dev eserimizin, kesme taş ile ahşap malzemeleri kullanılıp inşasına devam edilecektir. Taş işçiliğiyle öne çıkmış olan birden fazla ilimizi ziyaret ettik, Selçuklu dönemine ait olan camii, külliye ve medreselerin incelemesini yaptık. Camii ve Külliyemiz için ülkede birçok il de ve ilçesinde yer alan Selçuklu eserlerini yerlerinde inceledik. Taş işçiliği ile öne çıkmış olan bütün şehirlerde medreseleri, külliyeleri ve camilerin taş örneklerini inceledik fikir sahibi olduk. Mimarisiyle oldukça dikkat çekecek olan Camii ve Külliye projemiz, hizmete açıldığı anda Türkiye'nin sayılı eserleri arasında yer alacaktır” dedi.

Son Güncelleme: 31.08.2016 17:10
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Abdulbâkî kiran 2016-09-01 11:35:44

Rabbim manevi bereketini versin