banner388

Samsun'da trafik polisleri abartı egzoz avına çıktı

Samsun'da trafik polisleri modifiyeli ve abartı egzozlu arabalara ceza kesti.

Samsun'da trafik polisleri abartı egzoz avına çıktı

Samsun'da trafik polisleri modifiyeli ve abartı egzozlu arabalara ceza kesti.

03 Eylül 2021 Cuma 15:43
Samsun'da trafik polisleri abartı egzoz avına çıktı

Samsun’da trafik polisleri kural dışı modifiyeli ve abartılı egzozlu araçlar üzerinde uygulama yaptı. Yarım saat süren uygulamada 7 araç sürücüsüne toplam 2 bin 194 TL ceza uygulandı.

İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri Atakum ilçesi Karayolları Kavşağı üzerinde modifiyeli ve abartı egzozlu araçlar üzerinde denetim yaptı. Yapılan uygulamada kural dışı modifiye, ön cam filmi, abartı egzoz, yanlış ışıklandırma ve ses kontrolü yapıldı. Uygulamada ayrıca trafik kurallarını ihlal eden diğer sürücülere de ceza yazıldı. Yarım saat süren uygulamada 30 araç sorgulanırken, 7 araç sürücüsüne farklı ihlallerden dolayı toplam 2 bin 194 TL para cezası uygulandı.

"SPOİLER NEDENİYLE 144 TL CEZA YEDİM"

Uygulamada otomobilinin arkasına spoiler (rüzgarlık) takan Aydın Yetmişbir, trafik polisleri tarafından uygulama noktasında durduruldu. Spoiler nedeniyle 144 TL cezai işlem uygulanan otomobil sürücüsüne ayrıca 1 hafta içerisinde spoileri kaldırmazsa otomobilin trafikten men edileceği bilgisi verildi. Yediği cezanın ardından konuşan Aydın Yetmişbir, “Otomobilin arkasına taktırdığım, modifiye yaptırdığım spoiler nedeniyle 144 TL ceza yedim. Yapacak bir şey yok. Erken ödersem 108 TL’ye düşecek. 1 hafta içerisinde söktürmem gerekiyor. Söktürmeden yakalanırsam aracım trafikten men edilecekmiş” dedi.

"CEP TELEFONU İLE KONUŞTUĞUM İÇİN CEZA YEDİM"

Arka koltukta çocuğu bulunan ve trafikte seyir halindeyken cep telefonu ile konuşan sürücü Asuhan Tepe’ye ekipler tarafından 314 TL para cezası kesildi. Cezayı yedikten sonra konuşan Asuhan Tepe, “Geçmiş olsun bize. Herkes dikkat etsin. Ben cep telefonu ile konuştuğum için ceza yedim. Telefon elimdeydi, kulağımda değildi. Hoparlör ile konuşuyordum ama yine de ceza yedim” diye konuştu.

Atatürk Bulvarı üzerindeki uygulamayı sonlandıran Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri, başka cadde ve sokaklarda da aynı uygulamaya devam etti.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Kemal Berk 2021-09-03 21:50:34

Yüreğimize su serpildi sonunda. Araç kullanırken telefonlar konuşanlardan illahlah demiştik, bangır bangır egzoz sesinden, mahalle aralarında bangır bangır müzik açanlardan illahlah demiştik. Trafik şubesine çok teşekkür ediyorum hem kendi adıma hem de benimle aynı fikirde olanlar adına. Toplum asayişi ve huzuru için yasalarla belirilmiş ve avrupa ülkelerinde daha ağırları uygulanarak topluma düzen kazandırılmasına yardımcı olan bu tür uygulamaların daha da artması bu davranışları sergileyen veya dikkat etmeyen sorumsuz insanlara bir nebze olsun engel olacaktır. Teşekkürler Trafik Şubesinin tüm personeline.

Avatar
Emre 2021-09-03 16:00:12

Abart egsoz cam filmi telefonla konuşmanin yasak olduğunu anlarımda spoilerin ne zararı var trafikte kimi rahatsız eder

Avatar
selim 2021-09-03 16:09:20

c plakalardaki abartı egzoz ve filmleri de çıkartın adaletinizi görelim,işinin ciddiyetinde olan temiz servis şoförlerine saygımız sonsuz, ama çoğunluğu çocuk ve can emanet edilemeyecek kadar tehlikeli...

Avatar
Gabri 2021-09-03 16:33:38

Haha daha geçen hafta pazar günü Türkiş meydanda sabah 5'te başlayan ve gün boyunca devam eden yüksek gürültülü araç etkinliği yapıldı. Trafikte ceza yazılmayı bekleyen tüm araçlar oradaydı zaten bir zahmet her birini çekip ceza yazsalarmış

Avatar
. 2021-09-04 03:09:45

Kadın telefon elimde değildi diyo saçmalık
bi anne niye çocuğunu tehlikeye atsınki

Avatar
Akif 2021-09-04 19:59:47

Saçmalık olmuş spoiler ve cam filmi cezaları bu ikisi muayeneden bile geçiyor artık sorunsuz diğerleri tabiki ceza almalı cep telefonunu kulağına eline alan arkadan bir haber dolanıyor trafikte abarth egzoz zaten bir çevre katliamı