banner388

Samsun'da taşlar sanat eserine dönüşüyor

Samsun'da bulunan Doğaltaş Elemanları Üretim Fabrikasında her gün tonlarca taş, adeta birer sanat eserine dönüştürülüyor.

Samsun'da taşlar sanat eserine dönüşüyor

Samsun'da bulunan Doğaltaş Elemanları Üretim Fabrikasında her gün tonlarca taş, adeta birer sanat eserine dönüştürülüyor.

27 Eylül 2017 Çarşamba 10:18
Samsun'da taşlar sanat eserine dönüşüyor

Samsun Haber - Samsun Büyükşehir Belediyesi bünyesinde yer alan Doğaltaş Elemanları Üretim Fabrikasında tonlarca ağırlıktaki kayalar, işlenerek adeta sanat eseri haline getiriliyor. Samsun Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Yurt fabrika ile ilgili yaptığı açıklamada, "Türkiye'de belediyeler arasında sadece bünyemizde böyle bir tesis var. Dev kayalar, burada sanat eserine dönüşüyor" ifadelerini kullandı.



 


Doğaltaş Elemanları Üretim Fabrikası ile ilgili konuşan Samsun Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Yurt, "Türkiye'de belediyeler arasında sadece bünyemizde böyle bir tesis var. Şehrimizin her noktasındaki taş ihtiyacı bu fabrikadan sağlanıyor. Kentimizin ihtiyaç duyduğu ihtiyacı dışarıdan satın almayarak büyük bir ekonomik tasarruf sağlıyoruz. Sadece ekonomik açıdan bir katkı değil estetik açıdan da şehrimizin çehresini değiştiriyoruz. Nebiyan Dağı’ndan elde ettiğimiz büyük kaya parçaları ahşap keser gibi bu fabrikanın içerisinde kesip istediğimiz boyutta üretiyoruz. Bilgisayar ortamında yapılan dekoratif şekillerde CNC tel kesme makinesiyle dekoratif kesimler yapılabiliyor. Dev kayalar, saatler süren çalışmaların ardından burada şehir mobilyasına ve sanat eserine dönüşüyor. Ürettiğimiz taşları şehrimizin birçok noktasına anında seriyoruz. Bu taşlardan bir koltuk takımı bile yapıp şehrin bir köşesine oturtturarak onu bir şehir mobilyası haline dönüştürüyoruz" açıklamalarında bulundu.


GÜNDE 50 TON KÜP TAŞ

Mustafa Yurt, taşların 1 gramını dahi ziyan etmediklerini ve günde 50 ton küp taş ürettiklerini belirterek, "Günde 50 ton küp taş, yani çeşitli ebatlarda küp taşlar üretiyoruz. Peyzaj ve rekreasyon çalışmalarının ihtiyaç duyduğu taşları da üretiyoruz. Biz projesi çizilen her bir figürü orada üretebiliyoruz. Biz ürettiğimiz taşın 1 gramını bile ziyan etmiyoruz. Onları kırarak alt temel malzemesi olarak kullanıyoruz. Biz sadece kendi ihtiyaçlarımızı değil çevre belediyelerimizin özel projelerine de buradan bedeli karşılığında malzeme verebiliyoruz. Biz piyasa değerinin altına bu çalışmaları imal ediyoruz" dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.