banner388

Samsun'da tarım alanları betonlaşıyor

ZMO Samsun Şube Başkanı Hayati Tosun, Samsun'daki tarım arazilerinin betonlaştığını söyledi.

Samsun'da tarım alanları betonlaşıyor

ZMO Samsun Şube Başkanı Hayati Tosun, Samsun'daki tarım arazilerinin betonlaştığını söyledi.

25 Temmuz 2017 Salı 10:59
Samsun'da tarım alanları betonlaşıyor

Samsun haber - 51 ovanın koruma altına alınmasına rağmen tarım arazilerindeki sorunların çözülemediğini söyleyen ZMO Samsun Şube Başkanı Hayati Tosun, önemli açıklamalarda bulundu.

"ŞOVMENLİKTEN BAŞKA BİR ŞEY DEĞİL"

ZMO Samsun Şube Başkanı Tosun, "Bugün Samsun’dan başlayan Çarşamba’ya kadar uzanan yol kenarındaki alanlara bakın. Bu alanlar hep tarım alanı. Bu alanlarda sürekli yapılaşma var. Sanayi, işletmeler yol kenarları sürekli yapılanıyor. Sanayileşme de üretimin önünde duramıyor. Oradaki ruhsat izinlerini veren, o sanayinin oraya yapılmasına izin veren belediyeler. Bugün Çarşamba’daki selde 40 milyon liralık bir zararla karşılaşılıyor. Bugün oraları korumuş olsaydık ne Çarşamba ne Samsun böyle bir zararla karşılaşmayacaktı. Ama siz bu kaynakları doğru yerlere doğru şekilde yaparsanız bu kadar zararın içine girmezsiniz. Bugün 19 Mayıs, İlkadım, Örnek ve Organize sanayilerini düşünün . Doğru düzgün alt yapısı bile yok. Önce buraların düzenlenmesi yapılmalı. Mevcut yerlerin pek çoğu kullanılmazken hali hazırda, (bize yetmiyor) diye her yeri istersek günlük şovmenlikten başka bir şey değil" dedi.

Gazete Gerçek / Gülsüm Atik

Son Güncelleme: 25.07.2017 11:02
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.