banner388

Samsun'da tarihi kongre

Bu yıl 11.'si düzenlenecek olan Uluslararası Balkan Tarihi Kongresi, 2-3 Aralık tarihleri arasında Samsun'da gerçekleştirilecek.

Samsun'da tarihi kongre

Bu yıl 11.'si düzenlenecek olan Uluslararası Balkan Tarihi Kongresi, 2-3 Aralık tarihleri arasında Samsun'da gerçekleştirilecek.

01 Aralık 2017 Cuma 11:53
Samsun'da tarihi kongre

Samsun Haber - İlk olarak 2007 yılında düzenlenen Uluslararası Balkan Tarihi Kongresi'nin bu yıl 11.'si düzenlenecek. Türk Tarih Kurumunun desteği ile 2-3 Aralık tarihlerinde düzenlenecek olan tarihi kongre bu yıl Samsun'da düzenlenecek.

 
Balkanlar'daki Osmanlı egemenliğinin, Balkan Savaşları'nın, mübadelenin, Osmanlı'dan kalan kültürel mirasın konuşulacağı kongreye, yurt içinden ve yurt dışından çok sayıda bilim insanı katılıyor.


Prof. Dr. Bayram Kodaman’ın açılış konferansı ile başlayacak olan etkinlik, Sağlık Bakanı Ahmet Demircan, Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan, Kayseri Milletvekili Yusuf Halaçoğlu, Kocaeli Milletvekili Saffet Sancaklı, Makedonya Türk Partisi Genel Başkanı Enes İbrahim, Bulgaristan Dost Partisi Genel Başkanı Lütfü Mestan, Yunanistan DEB Partisi Onursal Başkanı Işık Sadık Ahmet’in katılacağı özel oturumla devam edecek.
 

2 günlük kongre süresince, "Şehir ve Politika, Savaş ve Barış, Politika ve Toplum, Din ve Hukuk, Türkiye ve Yunanistan, Arkeoloji ve Toplum, Lozan ve Mübadele, Dil ve Kültür, Sanat ve Kültür" başlıkları altında oturumlar düzenlenecek.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Ahmet demiroğlu 2017-12-01 12:03:46

Bu kongrenin nerde ve kaçta başlayacağı neden yazmıyor haberde?