banner388

Samsun'da engelli öğrenciler polislerle eğlendi

Samsun'da engelli öğrenciler polis memurlarıyla birlikte düzenlenen programda eğlendi.

Samsun'da engelli öğrenciler polislerle eğlendi

Samsun'da engelli öğrenciler polis memurlarıyla birlikte düzenlenen programda eğlendi.

01 Aralık 2017 Cuma 12:59
Samsun'da engelli öğrenciler polislerle eğlendi

Samsun haber - Samsun İl Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü Atakum Özel Eğitim İş Uygulama Merkezi koordinesinde Dünya Engelliler Günü nedeniyle program düzenledi.

İl Emniyet Müdürlüğü konferans salonunda yapılan kutlama programında öğrenciler yeteneklerini sergileyerek çalan müziklerle eğlendiler.


Samsun Milli Eğitim Müdürü Coşkun Esen yaptığı açıklamada “Bu organizasyon ile özel öğrencilerimizin temel yaşam becerilerini, hayata uyumlarını ve öğrendiklerini görme fırsatı bulacağız. Bir toplumun en büyük gelişmiş özelliklerinden biri, o devletin sosyal devlet olmasıyla doğrudan ilişkilidir. Özellikle son yıllarda bakanlığımız ve devletimizin tüm kademelerinde sosyal devlet olgusuna dönük çok ciddi uygulamalar yapılıyor. En küçük olandan en büyük engeli olana kadar bütün insanlara dönük olarak devletin çeşitli kademelerinde iyileştirmeler yapıldı” dedi.


Samsun İl Emniyet Müdürü Vedat Yavuz ise “Engelli bireylerin topluma kazandırılması ve yaşam standartlarının arttırılması çok önemlidir. Çünkü onlar da bizim yaşadığımız bu toplumun vazgeçilmez bir parçasıdır. Engelli bireyleri kendine yeter bir hale getirmek temel amacımız olmalıdır. Düzgün eğitimde olan bir engelli, daha sonra üretici durumuna gelecektir. Toplumumuzda zaman zaman olumsuz düşünceler ve ön yargılar gözleniyor. Bu olumsuz düşüncelerin engelli vatandaşları tanımadıklarından dolayı olduğunu düşünmekteyim. Bizler engelliler ile biraz zaman geçirerek bu olumsuz düşüncelerden kurtulabiliriz” diye konuştu.
 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.