banner388

Samsun'da sürücülerin at sorunu

Samsun-Ordu karayolunda başıboş bulunan yılkı atları sürücüler için büyük risk oluşturuyor.

Samsun'da sürücülerin at sorunu

Samsun-Ordu karayolunda başıboş bulunan yılkı atları sürücüler için büyük risk oluşturuyor.

13 Ocak 2019 Pazar 10:51
Samsun'da sürücülerin at sorunu

Samsun-Ordu karayolu Terme ilçesi Söğütlü-Elmaköy mevkisinde tarlalarda otlayan başıboş yılkı atları sürücüler için tehlike saçıyor. Zaman zaman yola çıkarak karşıya geçmeye çalışan yılkı atları, ölümlü trafik kazalarına sebebiyet verebiliyor. Belediyenin zaman zaman toplattığı atlar bilinmeyen nedenlerden dolayı, konuldukları yerden ayrılarak buralara geliyor. 

"ÇEVREMDEKİ ÇOĞU KİŞİ KAZA YAPTI"

Bölgede yaşayan Ahmet İnce isimli bir vatandaş, "Bunlar yılkı atları. Yolun kenarında risk oluşturuyorlar. Jandarmaya haber veriyoruz. Tabii hepsine bakamıyorlar. Onların da yapacağı bir şey yok. Şu an buradalar. Aniden yola fırladıkları zaman araçların yapabileceği hiçbir şey yok. Yıllardır bir çözüm bulunamadı. Benim birçok tanıdığım, arkadaşım burada kaza yaptı. Hâlâ daha bu risk devam ediyor. Ölümlü kaza da oluyor. Kulaklarında küpe yok. Şu an sürü halindeler. Yola fırlasalar sürücülerin de yapabileceği bir şey yok. Bir şekilde buna bir çözüm bulunması gerekiyor" ifadelerini kullandı. 

SÜRÜCÜLER İÇİN BÜYÜK SORUN 

Terme Elmaköy Muhtarı Recep Danacı ise, "Burası karayolunun kenarı. Taşıtların atlara çarptığı oluyor. Ölümlü kazalar yaşanıyor. Büyük tehlike oluşuyor. Vatandaşlar da muzdarip, sürücüler de. Sürücülerin kabusu oluyorlar. Bu atların sahipleri yok. Nereden geldikleri belli değil. Vatandaşlar da hayvanlara karşı duyarsız. Belediyemiz bu atları Gölyazı'ya topluyor ama ne oluyorsa yine geliyorlar" sözcüklerini kullandı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.