banner388

Samsun'da suda akrobasi: 8 yıl çalıştılar

Samsun'da 8 yıl boyunca çalışan sporcular suda akrobatik gösteriler yaptı.

Samsun'da suda akrobasi: 8 yıl çalıştılar

Samsun'da 8 yıl boyunca çalışan sporcular suda akrobatik gösteriler yaptı.

03 Temmuz 2018 Salı 10:45
Samsun'da suda akrobasi: 8 yıl çalıştılar

Samsun haber - Samsun’un Canik ilçesi Belediyeevleri Mahallesi bulunan ve 2011 yılında Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından açılan Su Kayağı Merkezi (SUKAY) büyük ilgi görüyor. Su ada da aynı zamanda yüzme havuzu, aqua park, plaj voleybolu bulunuyor. 16'sı lisanslı 19 sporcunun bulunduğu SUKAY'da her zamanda dönemi nefes kesen gösteriler düzenleniyor. 

SAATLİK ÜCRETİ 15 TL

1 saat 15 TL olarak ücretlendirilen SUKAY hakkında bilgi veren Tesis Müdürü Erdal Yavuz, “Buraya gelen herkese su kayağı yapmayı öğretiyoruz. Burada su kayağı eğitimleri de veriyoruz. Eğitimler, ilk aşama dediğimiz diz sörfüyle başlayıp akrobasi hareketlerine kadar çıkabiliyor. Akrobasi seviyesine gelen sporcuların fizikleri uygunsa, istekleri de varsa havada yapılan akrobasi hareketlerine yönlendiriyoruz. Şu anda bu hareketleri bünyemizdeki sporcular gerçekleştirebiliyorlar. Halktan gelen isteyen kişilere de yardımcı oluyoruz. Bu spor dünyada pahalı bir spor olarak biliniyor. Ancak kablolu su kayağı merkezleri Türkiye’de açıldığından itibaren bu spor ülkemizde çok ucuza yapılmaya başlandı. Bu sporun kolay ulaşılmasında ve dünyaya göre ucuz olmasında Samsun Büyükşehir Belediyesi’nin de olumlu yönde etkisi var. Tesisimiz 2011 yılında hizmete açıldı. Şu anda halkımız saati 15 liradan SUKAY yapabiliyor. Bu da zannediyorum dünyanın en ucuz SUKAY fiyatlarından bir tanesidir” dedi.

SAMSUN BİRİNCİLİK ALDI

Vatandaşların 1 saatlik eğitimin ardından SUKAY yapabildiğini belirten Yavuz, "Ama bir üst seviyede SUKAY yapmak için toplamda 12-18 saat arası eğitim alması gerekir. Şu anda 19 öğrencimiz bizden eğitim alıyor. 16 tane de lisanslı SUKAY sporcumuz var. 2017 yılında Türkiye Şampiyonasına katıldık. Takım halinde 1 birincilik bir de ikincilik aldık. Bireyselde de 2 birincilik 2 üçüncülük aldık. Her yıl yapılan yarışmalara katılıyoruz. Samsunumuzu en iyi şekilde temsil ettik, bundan sonra da temsil etmeye devam edeceğiz. Her yıl lisanslı sporcu sayımızı arttırıyoruz. Halkımıza bu sporu sevdirmeye ve tanıtmaya çalışıyoruz” diye konuştu.

"ÇALIŞTIKÇA GELİŞİYORUZ"

6 yıldır suda akrobasi sporu yaptığını belirten Ali Asmaca, "Sabah erkenden gelip turnuvalar için hareketler çalışıyoruz. Akrobasi gösterilerinde bulunurken büyük heyecan duyuyorum. Zaten amacımız da adrenalin yaşamak. Çalıştıkça gelişiyoruz. Bu da bizleri mutlu ediyor. Bu spora ilk Samsun’da başladı. Aileme 4 yıl yalvardım ama ailem beni yazdırmadı. Açıldıktan 4 yıl sonra SUKAY’a yazılabildim. Çocukluğumdan beri bu sporlara merak duyuyordum. Artık heyecan duyduğum sporu yapıyorum” şeklinde konuştu.

"SUKAYI SAMSUN'DA ÖĞRENDİM"

SUKAY'ı Samsun'da öğrendiğini ve 8 yıldır bu sporu yaptığını ifade eden Hüseyin Can Türk, "Seviye Belirleme Sınavı’ndan düşük puan alınca moralim çok bozulmuştu. Annem de beni SUKAY’a yazdırdı. SUKAY’ı ilk kez Samsun’da öğrendim. 8 yıldır burada akrobasi hareketleri deniyorum. SUKAY, çok zor bir spor ama çalışmayla başarılmayacak bir şey yok. Akrobasi hareketlerini 8 yıllık bir çalışmanın ardından yapmaya başladım. Bu hareketleri yapmak çok zor. Burada her türlü sağlık önlemleri alınıyor. Herhangi bir terslik olduğunda ekipler müdahale için hemen hazırda bekliyor. Bir olumsuzluk anında hemen yanımıza ulaşıyorlar. Hocalarımız da devamlı bizlere uyarılarda bulunuyorlar” ifadelerini kullandı.
 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.