banner388

Samsun'da simide zam yaptı: Ceza aldı

Samsun'da doların yükselmesini fırsat bilen bir işletmeci simit fiyatlarına zam uyguladı. İlkadım Belediyesi Zabıta ekipleri, bu işletmeyi tespit ederek yasal işlem uyguladı.

Samsun'da simide zam yaptı: Ceza aldı

Samsun'da doların yükselmesini fırsat bilen bir işletmeci simit fiyatlarına zam uyguladı. İlkadım Belediyesi Zabıta ekipleri, bu işletmeyi tespit ederek yasal işlem uyguladı.

15 Ağustos 2018 Çarşamba 16:01
Samsun'da simide zam yaptı: Ceza aldı

Samsun haber - Dövizdeki artışı fırsat bilen bazı gıda işletmeleri ürünlerine zam yaptı. İlkadım Belediyesi Zabıta ekipleri aldıkları bir ihbar üzerine Kalkancı Mahallesi’nde bulunan fırına, oda kararına aykırı olarak 80 gram simidi 1 TL yerine 1.25 TL'den sattığı tespit edildi. Zabıta ekipleri yüzde 25 zam yapan işletme hakkında yasal işlem uyguladı.

İlkadım Belediyesi Zabıta Müdürü Süleyman Yılmaz, "Dövizde algıya dönük kurgusal kur yükselişinden dolayı bu hareketliliği keyfi bir şekilde yapılan zamla fırsatçılığa dönüştürenlere göz açtırmayacağız. Vatandaşımızın ihbarını değerlendirerek zamlı simit satışı yapan fırında yaptığımız denetimlerde gramaj ve ruhsat kontrolleri yaptık. Ruhsata aykırı bir şekilde simit satışı yapan işletmedeki simitleri topladık. Topladığımız simitleri Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Çocuk Esirgeme Kurumuna teslim ettik. Oda kararına ve ruhsata aykırı satış yapan işletme hakkında yasal işlemleri başlattık” dedi.
 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
selami tunç 2018-08-15 16:06:53

madem haber yaptınız,zabıtanın o işletmeye ne kadar ceza yazdığını da bilirsiniz? vatandaş olarak merak ediyoruz.aydınlatırsanız seviniriz.

Avatar
Vatandaş 2018-08-15 19:14:57

Yerini söyleyin alışveriş yapmıyalım

Avatar
Atakumlu 2018-08-15 22:49:41

Mevlana mah Cağaloğlu bulvarı üzeri tutkun Kardeşler de de 1.25 tl duyurulur

Avatar
Erdinç Ulusoy 2018-08-16 10:55:11

İyi güzel de, geçen hafta 80tl olan unun çuvalı oldu 120tl. Devlet kimseye sormadan %40 dolagaz zammını da yapıştırdı. Fırıncı ne yapacak? Ya üretimi durduracak, ya da zam. Ne bekliyoruz ki?

Avatar
Murat Gündoğdu 2018-08-17 22:56:17

Erdinç bey çok haklı un fiyatlarına müthiş bir şekilde zam yapılıyor ya devlet un firmalarını kontrol etmeli ya da fırıncılar ekmeğe zam almalı

Avatar
Doğrusu 2018-08-18 09:33:24

Simit ve poğaçayı getiren firmanın bilgisi doğrultusunda böyle bir yanlış anlaşılma oldu.sadece poğaçalar 1.25 imiş.o nedenle yanlış anlaşıldı.zaten denetim günü başlanılmıştı.tabiki fırıncılar odamızın kararı olması gerekli.o nedenle yanlış anlaşılma düzeltilmiştir. duyurulur.