banner388

Samsun'da silahlı saldırıda öldürülen doktor anıldı

Samsun Göğüs Hastalıkları ve Göğüs Cerrahisi Hastanesinde silahlı saldırı sonucu hayatını kaybeden Opr. Dr. Kamil Furtun, ölümünün üçüncü yılında anıldı.

Samsun'da silahlı saldırıda öldürülen doktor anıldı

Samsun Göğüs Hastalıkları ve Göğüs Cerrahisi Hastanesinde silahlı saldırı sonucu hayatını kaybeden Opr. Dr. Kamil Furtun, ölümünün üçüncü yılında anıldı.

29 Mayıs 2018 Salı 15:01
Samsun'da silahlı saldırıda öldürülen doktor anıldı

Samsun haber - Samsun Göğüs Hastalıkları ve Göğüs Cerrahisi Hastanesinde silahlı saldırıya uğrayan ve hayatını kaybeden 1 çocuk babası Opr. Dr. Kamil Furtun, ölümünün üçüncü yılında anıldı.


Samsun Tabip Odası Başkanlığında düzenlenen basın açıklamasında Dr. Murat Erkan, "Meslektaşımızın katili aradan geçen zamanda yakalanarak hak ettiği cezaya çarptırıldı. Ancak aradan geçen 3 yıllık süre içerisinde, katilin olayın gerçekleştiği hastanede pek çok olaya karışmasına rağmen nasıl çalışabildiği, kimlerin ona referans olduğu, böylesi bir kişiliğin hastane idaresi tarafından nasıl olup da korunup, kollandığı, olayın bir gün öncesinde alınan karara rağmen hastane yönetiminin katille ilgili alınan yazılı kararı neden uygulamadığı, akıllarımızda soru olarak kalmaktadır. Bizleri huzursuz eden, vicdanımızı rahatsız eden bu soruların artık yanıtlanmasını bekliyoruz. Bu soruların en doğru biçimde yanıtlanabileceğine inandığımız hastane yönetimine yönelik dava olayın üzerinden 3 yıl geçtikten sonra ancak açılabilmiştir. Bu noktada tetiği çekenin yanında, hastane yönetiminden sorumluluğu bulunanların yargı önüne çıkarılıp kendi paylarına düşenin hesabını vermelerini bekliyoruz. Aklımızda kalan soruların yanıtlarının verildiği ve sorumlularla ilgili gereği yapıldığında vicdanlardaki ateş bir nebze de olsa azalacaktır. Adalet işte o zaman tam anlamıyla tecelli edecektir. Aksi takdirde bu sorumluluk, gereğini yapmayanların üzerinde sonsuza dek kapkara bir leke olarak kalacaktır” diye konuştu.

Sağlık çalışanlarının daha fazla şiddete maruz kaldığını vurgulayan Erkan, “Sağlık çalışanları diğer meslek gruplarına göre 16 kat daha fazla şiddete maruz kalmaktadır. Sağlık Bakanlığının beyaz kod verilerine göre her gün 31 sağlık çalışanı şiddete maruz kalmaktadır. Önümüze konulan sağlık sisteminin mimarlarıysa şimdiye dek kendilerine bir sorumluluk atfetmediler gerçek anlamda çözüm üremek için çaba sarf etmediler” şeklinde konuştu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.