banner388

Samsun'da sigara yasağını ilk günü

Samsun’da sigara içme yasağının ilk gününde bazı vatandaşlar haberlerinin olmadığını iddia ederek kalabalık cadde, sokak ve meydanlarda sigara içmeye devam etti. Sigara içen bir vatandaş ise, “Evde hanım, dışarıda devlet yasaklıyor” diye yakındı.

Samsun'da sigara yasağını ilk günü

Samsun’da sigara içme yasağının ilk gününde bazı vatandaşlar haberlerinin olmadığını iddia ederek kalabalık cadde, sokak ve meydanlarda sigara içmeye devam etti. Sigara içen bir vatandaş ise, “Evde hanım, dışarıda devlet yasaklıyor” diye yakındı.

12 Kasım 2020 Perşembe 15:50
Samsun'da sigara yasağını ilk günü

İçişleri Bakanlığı’nın 81 ile gönderdiği genelge ile belirlenen kalabalık cadde, sokak, meydan ve duraklarda sigara içmek yasaklandı. Yasak 12 Kasım’da yürürlüğe girerken, yasağın sigara içerken maskenin çıkartılması ve çene altına indirilmesi sonucu getirildiği düşünülüyor.
Getirilen sigara yasağına Samsun’da büyük ölçüde uyulurken, bazı vatandaşlar ise haberlerinin olmadığını beyan ederek kalabalık cadde, sokak ve meydanlarda sigara içmeye devam ettiler. Yasağın geldiğini bilmediklerini belirten bir vatandaş, “Evde hanım yasaklar, dışarıda devlet yasaklar. Nerede içeceğiz bu sigarayı? Çözüm yok. En iyisi sigarayı kaldırmak. Biz onu bıraksak da o bizi bırakmıyor” dedi.
Kalabalık toplu alanlarda sigara içen diğer vatandaşlar ise, “Ben köyden yeni geldim. Meydanlarda sigara içmenin yasak olduğunu bilmiyordum. Yasak uygun değil ama uymak zorundayız. Açık yerlerde de sigara içmek yasaklanınca nerede içeceğiz bilemiyoruz” diye konuştular.
Sigara kullanmayan vatandaşlar ise bu yasağın çok uygun olduğunu belirterek şunları söylediler:
“Bence çok uygun ve yerinde bir karar. Bir kişi sigara içse, 10 kişi dumandan etkileniyor. Bir de yürürken sigara içince hem maskeyi indirmek zorunda kalıyorlar hem de kendi sağlıklarına zarar veriyorlar. Alınan bu kararı destekliyoruz.”

Anahtar Kelimeler:
SamsunSamsun Haber
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Veli 2020-11-12 18:16:51

Harika bir karar. Kalıcı olmalı hatta. Pazar yerinde kalabalığın içinde veya duraklarda içen görgüsüzlerden kurtulmuş oluruz.

Avatar
emre 2020-11-12 16:19:55

arkadaşım ben senin içtiğin sigaranın dumanını solumak zorunda değilim. yolda yürürken içeceğine insanlardan uzak bi kenara çekil iç sigaranı.

Misafir Avatar
alkış 2020-11-13 09:31:08 @emre

işte sözün özü kısacası özet bu. teşekkürler.

Beğenmedim! (1)
Avatar
Kaya 2020-11-12 21:14:17

Güzel bir karar uymayanlara af ğöz yumma olmamalı ceza yazılmallı hastane önlerinde sokaklarda kontro artmalı

Avatar
Orhan 2020-11-13 01:27:14

Sigara içmek birçok yerde yasak ama kimse takmıyor, şu an belki statlar boş ama yasak olmasına rağmen millet onlarca insanın arasında kimseyi umursamadan sigarasını rahatlıkla içiyor. Bugün Atakum'da kaç kişiyi gördüm hiç umrunda değil. Atakum zaten her yönden bozulmaya başladı başta asayiş ve trafik olmak üzere.

Avatar
Meltem 2020-11-13 09:20:36

Guzel karar ayni titizligi termik santrallere de istiyoruz

Avatar
Musko 2020-11-13 11:09:50

Dün umuma açık bir tuvalete girdim, her kalbinden gemi bacası gibi duman çıkıyordu, sigara içmek için tuvaletten başka yer kalmadı ama çıkarken acaba kapıda polis varmı diye ödümüz kopuyor

Avatar
SÜLEYMAN 2020-11-14 13:11:42

İYİKİ DEMOKRASİ VAR ÜLKEMİZDE BİDE OLMASA NEYAPARDIK ACABA İRAN MI BURASI İRAN BİLE BİZDEN DAHA ÖZGÜR ARTIK