banner388

Samsun'da selin vurduğu mahalleli diken üstünde

Samsun'da selin vurduğu mahallede vatandaşlar heyelan tehdidi nedeniyle diken üstünde yaşıyor.

Samsun'da selin vurduğu mahalleli diken üstünde

Samsun'da selin vurduğu mahallede vatandaşlar heyelan tehdidi nedeniyle diken üstünde yaşıyor.

06 Eylül 2023 Çarşamba 16:24

Samsun'da 2 sitenin yanı başında bulunan 30 metre yüksekliğindeki toprak yamaç, her yağmur yağdığında bina sakinlerini korkutuyor. 3 Eylül'de yaşanan sel felaketinde meydana gelen heyelanla birlikte binalarının bahçeleri ve bodrum katları sular altına kalan site sakinleri, bu probleme çözüm bulunmasını istiyor.

2023 yılının en büyük sel felaketini yaşayan Samsun'da şehrin büyük bölümünde cadde ve sokaklar sular altında kaldı. Selden etkilenen İlkadım ilçesi Baruthane Mahallesi Ihlamur Bulvarı üzerindeki binalarda maddi zarar oluştu. Bulvar üzerinde bulunan Taslakoğlu ve Hüner Sitelerinin hemen yanında bulunan toprak yamaçta heyelan meydana geldi, doğal şelaleler oluştu. Binaların bodrum katları sular altında kaldı, site bahçesi taş ve toprakla doldu. Her yağmur yağdığında aynı sorunla karşılaştıklarını ifade eden site sakinleri yetkililere seslendi.

"O ŞELALELERLE BİRLİKTE TOPRAK VE KAYALAR GELDİ"

Hüner Sitesi yöneticisi Seyit Ahmet Çayır, “3 Eylül Pazar günü yaşanan sel çok büyük bir afetti. Yukarıda daha önce bazı önlemler alındı fakat onların yetersiz olduğu görüldü. O gün Taslakoğlu ve Hüner Sitelerinin arkasında 4 tane şelale oluştu. O şelalelerle birlikte toprak ve kayalar akıp geldi. Allah korusun o toprak ve kayalar birine gelse yaşama şansı yoktu. Öyle bir afetti. Kalkancı Mahallesi’nin tüm trafosu burada. Bu trafonun üzerine çeşitli malzemeler geldi. Yaklaşık 700 metrelik sokağın tüm suları buraya geliyor ve burada bir ırmak oluşuyor. Canan Caddesi bir ırmağa dönüyor. Burada sel suyu şelaleleri oluşuyor. Bu bölgede acil önlem alınmasını istiyoruz” dedi.

"BİR AN ÖNCE BURASI YAPILIRSA VATANDAŞIN İŞİNE YARAYACAKTIR"

Taslakoğlu Sitesi yöneticisi Tahir Bayar, “Her taraf toprak ve çamur içerisinde. Mehtap Caddesi üzerine yeni mazgallar yapılmalı. Kalkancı'nın üst kısmından gelen su buradaki yamaçta şelaleler oluşturuyor. Bizim Ihlamur Bulvarı üzerine yeni mazgallar konulmalı. Su geldiği zaman tramvay hattına kadar iniyor. Buradaki probleme bir an önce çözüm bulunmalı” diye konuştu.

"YUKARIDAKİ BÜTÜN LAĞIM SULARI DA BİZİM SİTEMİZİN İÇİNE AKTI"

Site sakini Yücel Özdil ise "İlk defa böyle bir şey yaşadık. Bu durum sanırım yukardan gelen yoğun sel suyundan kaynaklandı. Yukarıdan gelen sel suları da bizim sitemizin içine aktı. Bu bölgede bir an önce önlem alınmalı. Yoksa bu siteler her yağmurda bunu yaşayacak” şeklinde konuştu.

Site sakinleri sorunlarına çözüm bekliyor.

Son Güncelleme: 06.09.2023 17:46
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
ayakkabı kutusundaki dolarlar 2023-09-06 20:25:52

oraların imara açılmasına vesile olan erdoğan tok'tur

Avatar
Osman Şimşek 2023-09-06 21:04:46

Uçurumun dibine ev yaparsan sonuçlarına katlanmak zorundasın.

Avatar
Sinan 2023-09-07 03:47:39

İnşaat yapılırken konum inşaat yapmaya elverişli mi değil mi diye değerlendirildimi....

Avatar
ÇETİN 2023-09-07 12:34:20

bu yerlere ev yapılırsa...bu tür şeyler olur... ilerki yıllarda yine olacak gibi....