banner388

Samsun'da şehir magandaları iş başında

Samsun Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Turan Çakır, şehir magandalarının Samsun'a verdikleri zararlar ile ilgili konuştu.

Samsun'da şehir magandaları iş başında

Samsun Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Turan Çakır, şehir magandalarının Samsun'a verdikleri zararlar ile ilgili konuştu.

25 Ağustos 2018 Cumartesi 16:33
Samsun'da şehir magandaları iş başında

Samsun'da şehir magandaları sahillere, şehir mobilyalarına ve çevreye zarar vermeye devam ediyor. Samsun Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Turan Çakır, konu ile ilgili yaptığı açıklamada verilen zararların onarımı ve temizlenmesinin halkın parasıyla yapıldığını belirterek duyarlı vatandaşların, duyarsız vatandaşları uyarması gerektiğini söyledi. 

"HALKIN PARASIYLA YAPILIYOR"

Vatandaşları, duyarlı olmaya davet eden Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Turan Çakır, temizlik ve onarım çalışmalarında harcanan para ile farklı hizmetlerin yapılabileceğine dikkat çekti. Çakır, “Sahiller, parklar, sokaklar ve gezi alanları gibi yerler halkın kullanımına açık olan yerlerdir. Belediyeler ve devletimizin diğer kamu kurum ve kuruluşlarının ilgili görevlileri buraların güzel görünmesi ve temiz olması için büyük emek harcıyorlar. Bu hizmetler de halktan alınan vergilerle yapılıyor. Buralara en fazla sahip çıkması gerekenler de o yüzden yine vatandaşın kendisidir. Bu yerlerde bulunan yapılar, cihazlar veya deniz, bir kullanımlık değil, sürekli kullanılan yerler. Buralar halkın parasıyla yapılmış, halkın yeridir. Bu anlamda maalesef biraz sıkıntımız var. Toplumsal bilinç oluşturmamız lazım. İnsanların buraları kirletmemesi, yarın veya başka bir gün yine kendisinin kullanacağını unutmaması gerekiyor. Maalesef toplumsal bilinç anlamında bir eksikliğimiz var” dedi. 

"ATAKUM SAHİLİNDE SIKINTI YAŞIYORUZ"

Özellikle Atakum sahilinde çok sıkıntı yaşadıklarını belirten Çakır, “Vatandaşlar bu sahili sabahın erken saatlerinden gece geç saatlere kadar kullanıyor. Bu sahili belediye personelimiz her sabah tekrar vatandaşlarımıza hazır hale getirmeye çalışıyor ama bu konuda çok yoruluyoruz. Ama bizler yılmadan, usanmadan her gün yeni bir başlangıç yaparak temiz bir şekilde bir sonraki güne hazırlıyoruz. Bizim vatandaşlardan beklentimiz, buraları kendi malları gibi temiz tutmaları ve korumalarıdır. Belediyemiz her yıl yüksek maliyetlerle yenileme ve temizlik çalışmaları yapıyor. Bu bütçeler onarım ya da temizlik masraflarına aktarılmazsa buralara harcanan paralarla daha farklı hizmetler de yapılabilir. Buraların daha temiz ve korunaklı olması için bir otokontrol sisteminin de olması lazım. Bilinçli ve duyarlı vatandaşlar, buralara zarar veren ya da kirleten vatandaşları uyarmalılar” diye konuştu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Serhat 2018-08-25 16:50:45

Bizim güzel şehrimizin hayvanları o maganda az olur pardon bunların yaptığını hayvanlar yapmaz. Örnek olarak hayvanı göstermiyelim karaktersiz aile terbiyesi almayanlar diyelim

Avatar
Emir baran 2018-08-25 17:33:41

Allah bunları ıslah etsin hicbir şeye faydası olmayan insanlar keşke dünyada olmasalar daha güzel olur buralar

Avatar
Kadir 2018-08-26 12:03:32

Sayın başkan vekilim; motobisiklet ve bazı araçlardan yüksek sesle çıkan egzoz ve müzik sesinden oldukça rahatsızız. Şehrin işlek yerlerinden araçları ile defalarca geçmelerine karşın hiç bir işlem yapılmıyor. Düzce il emniyetin yaptığı gibi sizde emniyetle koordineli olarak milletin rahatsızlığını dile getirip bu araçları trafikten men ettirirseniz çok seviniriz. Birde esnafın yola kafasına göre parkı engelleyici tabela koymasını engeller misiniz. İyi çalışmalar. Başarılarınızın devamını dilerim.

Avatar
Erdem 2018-08-25 18:15:17

Eğitim şart sadece diplomalı değil ahlaklı insan yetiştirmeliz. Hiç okumamış insanımız yok ama herkez sapik mağanda katil trafik canavarı hırsız vs tipi insanlar doldu. Memlekette ahlak sorunu var ama biz övünüyoruz betonlarla

Avatar
Salih 2018-08-25 23:17:47

Sigarasının izmaritine bile yer bulamayan insanlara ne denir. Neviyan dağına çıktık her yerde insanın attığı çöp var, bayraktepe piknik alanı aynı, alanlı piknik alanı aynı arsız cahil takımı bunlar.

Avatar
xxx 2018-08-26 09:27:44

zabıtalar yatışa devam!

Avatar
Gülay 2018-08-25 22:51:07

Samsunluyum ama malesef sehrimden utaniyorum her geçen gün iyi olup gelişecek diye beklerken berbat sahili çekirdek kabuğu vs herşey var ne olur biraz temiz tutsak hersey bizim elimizde

Avatar
atakumlu 2018-08-26 14:58:13

bırakın bu işleri denize girilmesin diye kumsal temizliği yapmıyorsunuz düşün artık atakum un yakasından