banner388

Samsun'da sağlık çalışanlarına işaret dili eğitimi

Samsun'da yapılacak olan 23. Yaz İşitme Engelliler Olimpiyatları için gönüllü sağlıkçılara işaret dili eğitimi verilecek.

Samsun'da sağlık çalışanlarına işaret dili eğitimi

Samsun'da yapılacak olan 23. Yaz İşitme Engelliler Olimpiyatları için gönüllü sağlıkçılara işaret dili eğitimi verilecek.

20 Haziran 2017 Salı 15:39
Samsun'da sağlık çalışanlarına işaret dili eğitimi

Samsun haber - Samsun'da 23. Yaz İşitme Engelliler Olimpiyatları'na kısa bir süre kala işaret dili bilen sağlık personeli sayısında büyük bir artış sağlandı.

Samsun'da 18 Temmuz ve 30 Temmuz tarihleri arasında yapılacak olan 23. İşitme Engelliler Yaz Olimpiyatları'nda çalışacak gönüllü sağlık personellerine işaret dili eğitimi veriliyor.

Ayrıca kentte oluşabilecek herhangi bir doğal afet riskine karşı dört ulusal medikal kurtarma ekibi görev alacak. 

Gönüllü olarak işaret dili eğitimi alan 112 paramedik Zeynep Kuru, “Bundan bir sene önce işitme engelli bir vaka almıştım ve işaret dili eğitimi almadığım için ona yardımcı olamadım ve buna çok üzüldüm. Olimpiyatlar bu dili öğrenmem için bana olanak sağladı ve şu anda başka bir hastaya yardımcı olabilecek seviyede öğrendim. Çok mutluyum” dedi.

13 gün sürecek olan olimpiyatlar için tüm izinlerde iptal edildi.

Sağlık Doping Kontrolü ve Odyogram Direktörü Dr. Ali Yılmaz'da yaptığı açıklamada, "İşitme engelliler olimpiyatlarında öncelikle gönüllü olarak işaret dili eğitimi almak isteyenler varsa müracaat etsin şeklinde bir duyuru paylaştık ve zorunlu kılmadık. İşitme engelliler federasyon başkanı ile iletişim kurarak personele işaret dili eğitimine başlandı." diye konuştu.

İşaret dili eğitmeni Sinan Yıldırım, "İki haftadır işaret dili eğitimleri veriyorum. İşaret diliyle alakalı ülkemizde problemler olduğunu gözlemliyorum. Daha önce ağır problemler yaşandı yanlış müdahaleler yapıldı. İşaret dili öğrenip işitme engellilere ülkemizde hizmet vermeliyiz. Sadece Samsun’da değil Türkiye’nin her yerinde işaret dili öğrenilmeli. Olimpiyatlar bittiğinde de sağlık departmanının bu dili öğrenmeye devam etmesi gerekir. Yalnız sağlık kuruluşları değil noter vb. kuruluşların da bu dile merak vermesi gerekir” şeklinde ifade etti.

Olimpiyatlar için Samsun'da 121 ambulans, 1 helikopter ambulans hazır bulunacak.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.