banner388

Samsun'da Ramazan topunu şikayet ettiler

Samsun'da Ramazan aylarının geleneksel habercisi Ramazan topu bazı vatandaşlar tarafından rahatsızlık verdiği bahanesiyle şikayet edildi.

Samsun'da Ramazan topunu şikayet ettiler

Samsun'da Ramazan aylarının geleneksel habercisi Ramazan topu bazı vatandaşlar tarafından rahatsızlık verdiği bahanesiyle şikayet edildi.

09 Mayıs 2020 Cumartesi 10:56
Samsun'da Ramazan topunu şikayet ettiler

Uzun yıllardır Ramazan ayı boyunca iftar vakitlerini duyurmak için Türkiye’nin çeşitli şehirlerinde Ramazan topu ve ses bombaları atılıyor. Samsun’un Terme ilçesinde ise top sesinden rahatsızlık duyan bazı vatandaşlar ilçe belediyesini polise şikâyet etti. Ramazan âdetlerinden biri sayılan ve Osmanlı döneminden günümüze süre gelen tarihi olduğu bilinen Ramazan topunun vatandaşlar tarafından şikâyet edilmesinin üzerine Terme Belediyesi itirazda bulundu.

SAYGI GÖSTERMELERİNİ BEKLİYORUZ

Ramazan ayında, top ve ses bombaları kullanılmasının asırlık bir geleneği yaşattığına değinen Terme Belediye Başkanı Ali Kılıç, “Birkaç vatandaş Ramazan topunun sesinden rahatsızlık duydukları için şikâyette bulunmuşlar. Belediyemiz olarak ülkemizdeki diğer şehirler gibi geleneğimizi yaşatmaya çalışıyoruz. Elbette rahatsızlık duyan vatandaşlarımıza saygı gösteriyoruz ancak onların da bu geleneğe saygı göstermelerini bekliyoruz” dedi.
Belediye Başkanı Ali Kılıç, şikâyetlerin değerlendirileceğini ancak geleneği devam ettirme yönünde kararlı olduklarının altını çizdi.

Osmanlı döneminde ilk kez 1800’lü yıllarda İstanbul’da kullanılan Ramazan topunun, Ramazan'da oruç tutan Müslümanlara akşam ve sahur vakitlerinin geldiğini haber vermek için kullanıldığı biliniyor.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Haşim sancak 2020-05-09 16:29:08

Şikayet edenler belki de gayri müslimlerdir onlarada saygı duymalıyız ama onlar rahatsız oluyor diye gelenek göreneklerimizden de vaz geçemeyiz Terme belediyesine gelenek ve göreneklerimize sahip çıktığı için teşekkür ederiz..

Avatar
samsunlu 2020-05-10 03:24:57

Terme belediyesini kutluyorum.Rahatsiz olanlara gelince onlar musluman mahallesinde salyangoz satanlara benziyolar.Allahin izniyle bu ulkede ezanlar susmayacak,bayraklar inmeyecek.bu gelenekler yillardir suruyor ve surmueyede devam edecek .Rahatsiz olanlar baska bir ulkeye gidebi
lirler.

Avatar
kale55 2020-05-10 12:30:49

eğer bu şikayet eden chp li değilse ne olayım

Avatar
Huseyin 2020-05-10 20:17:50

Bu sadece provakatörlükden başka bişe değil onların yaptığını sadece hainler yapar ülkesini sevmeyenler yapar