banner388

Samsun'da pazar ucuz talep yok

Samsun semt pazarlarında fiyatların uygun olmasına rağmen talep beklenilen düzeyde değil.

Samsun'da pazar ucuz talep yok

Samsun semt pazarlarında fiyatların uygun olmasına rağmen talep beklenilen düzeyde değil.

16 Kasım 2019 Cumartesi 20:37
Samsun'da pazar ucuz talep yok

İlkadım ilçesi Ağabali Caddesi üzerinde kurulan semt pazarındaki fiyatlarda Kasım ayında gözle görülür bir değişim yaşanmadı. Meyvelerde taban fiyatları mandalina 2,50 TL, elma 3,50 TL, ayva 4 TL, limon 2 TL, armut ise 2 TL olarak şekillendi. Meyvede en yüksek fiyat 7 TL ile muz ve 5 TL ile üzümde. Sebzelerde de son durum tarla sonu hasadından bu yana pek değişmedi. Her mevsimin sebzesi patates 1,50 TL, soğan 1,50 TL, havuç 2 TL, biber ise 3 TL fiyatla satışa sunuldu. Sebzenin en yüksek fiyatı 4 TL ile salatalıkta iken domates de 3 TL ile pazardaki yerini aldı.
Pazarcılar fiyatların düşük seyrettiğini fakat vatandaş ilgisinin bekledikleri düzeyde olmadığını söyledi. Emekli memur ve aynı zamanda Kıbrıs Gazisi olan Fahri Çamur, fiyatların gayet uygun olduğunu, meyve sebze almakta sıkıntı çekmediğini ifade etti. Çamur, “Biber, patlıcan, hasat sonu olan sebzeler var seradan sebzeler var. Fiyatlar uygun, geçen sene 5 TL soğan patatese vermiştik, şimdi 1,50 TL’ye aldım. Sebze meyve bol, patates soğan bol, rahatlıkla alışverişimi yapabiliyorum” dedi.

TALEP AZALIYOR

Pazarcı Ömer Sevilli de geçen sene fiyatların pahalı olduğunu, bu sene fiyatların çok iyi olduğunu belirterek, “Malzeme sebze bol olunca fiyatlar ucuz oluyor ama az olunca pahalı oluyor. Soğan bu sene bol 1,50 TL, patates de bol. Talepte artma değil azalma var” diye konuştu.

KIŞLIK ÜRÜNE TALEP AZ

Satışların durgun olduğunu ifade eden Bafralı pazarcı Şaban Köksal ise, “Havalar sıcak olduğundan vatandaş yeşilliğe talep etmiyor. Havalar soğuk olacak karlı olacak vatandaş öyle yeşilliğe talep edecek. Havaların sıcaklığı meyveyi çok etkilemiyor fakat sebzeyi çok etkiliyor. Mesela lahana sıcak olduğu zaman satılmıyor. Bu sene fiyatlar pahalı olmaz, her şey bol. Vatandaşın pazara gelmesini bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Şener 2019-11-16 20:52:44

Bir ülkede memur ve işçinin eline para geçmez ise ticaret yapılmaz bu çok basit bir ekonomik formüldür. Memur maaşının yarısını kaybetti 22 çeyrek altına tekabül eden maaşı düşe düşe 8,5 çeyrek altına kadar düştü. Bu sorun bütün pazarlarda var. Para yoksa harcama da yok o kadar basit bir konu. İnsanlar harcamalarını artık elinde nakit para olmadığı için banka ve kurumlar arasındaki sayıların oradan oraya skor olarak yazılmasıyla yapıyor. Yani nakit paranın yerini kaydi para aldı.

Avatar
ONUR 2019-11-16 21:21:14

sen pazarcı olarak düşürüyor olabilirsin, öbür tarafdan fiyatlar atmaya devam ediyor, haliyle sen düşük fiyatlardan dahada az kazanırken, öbür tarafda zoraki ihtiyaçlar git gide karşılanamaz hale geliyor, EKMEK MİNİ MİNNACIK OLDU SANIRIM DAHADA UFALTAMAZLAR ARTIK. HEP BİR OYUN İÇİNDESİNİZ BUNUN SONUCU FELAKET OLACAK.

Avatar
Ali 2019-11-17 13:15:51

Faturaları,kirayı ve öğrenci giderlerini ödeyince pazara birşey kalmıyor demekki.
Eskiden bolca alanlar yarım kilo 1 kilo alıyor artık.
Kişi başına düşen milli gelir 3 katına mı çıktı dedi birisi. Yav he he

Avatar
Sms 2019-11-16 20:45:36

Samsun'da pazar bereketli, almaya para yok anlaşılan. Başlık böyle de olabilirdi. Çok yazık daha kış da gelmedi. Ne yapacak bu insanlar.....

Avatar
Yalan alim gücümüz yok nar 5 tl.mandalina 2.5 2019-11-17 09:43:06

Yalan mandalina 2.5.tl nar 5.tl yani kisaca ucuzluk yok alim ucumuzde yok.

Avatar
Ahmet ŞAHİN 2019-11-17 09:40:02

Elma 3,5 TL ye ucuz mu Emekli alamıyor.8-10 Milyar maaşı olana ucuz tabii.Siz emekliye sorun.

Avatar
2019-11-17 10:02:11

Neden açaba Allah Allah düşünüyorum taşınıyorum bir türlü cevabını bulamıyorum...İşçiler memurlar emekliler yemeden nasıl para biriktiriyorlar acaba bu kadar parayı öbür tarafa mı getirecekler.... Allah Allah bir türlü kafam almıyor

Avatar
Ahmet 2019-11-17 10:19:17

Pazar,market,cafe'lerde gidip harcama yapacak kişiler kalmadı.milletvergi ve zorunlu giderleri odiyemiyor halk perişan bazıları ekenomin8n iyiliginden zevk ile bahsedip mutlu oluyor..Fittirmaya çeyrek bile kalmadi