banner388

Samsun'da Okullar Tertemiz

2015-2016 eğitim-öğretim yılında Samsun'da Beyaz Bayrak projesi kapsamında 154 okul Beyaz Bayrak almaya hak kazandı.

Samsun'da Okullar Tertemiz

2015-2016 eğitim-öğretim yılında Samsun'da Beyaz Bayrak projesi kapsamında 154 okul Beyaz Bayrak almaya hak kazandı.

03 Temmuz 2016 Pazar 11:50
Samsun'da Okullar Tertemiz

Eğitim ve Öğretim kurumlarının hijyen ve temizlik konusunda teşvik edilmesi amacıyla yürütülen proje çerçevesinde, Sağlık Bakanlığı ve MEB tarafından, temizlik açısından 100 üzerinden 90 alan okullara Beyaz Bayrak veriliyor. Bu yıl ki eğitim döneminde Samsun'da Beyaz Bayrak için başvuruda bulunan 160 okuldan 154 tanesi Beyaz Bayrak kazandı.
Toplum sağlığını koruma ve geliştirme, yaşam kalitesini yükseltme, temizlik ve hijyen konusunda yeterli eğitim almış sağlıklı nesiller yetiştirilmesinin hedeflendiği projede; okul içi ve çevresi, idari birim, öğretmen odası, kütüphane, ısıtma durumu, spor ve tiyatro salonu, atölyeler, laboratuvarlar, revir, kantin, tuvaletler ve içme suları değerlendirmeye tabi tutularak 100 puan üzerinden bir değerlendirme gerçekleştiriliyor. Bu çerçevede Sağlık Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı yetkililerince sürekli denetlenen okullarda, yapılan değerlendirme neticesinde 90 ve üzerinde puan alan okullara, sağlık ve temizliğin sembolü olarak Beyaz Bayrak ve sertifika veriliyor. Bu belge 2 yıl süreyle geçerliliği koruyor fakat kontroller bu süre içinde sürekli devam ediyor.
 

Son Güncelleme: 03.07.2016 12:02
Anahtar Kelimeler:
IsrailAbdFilistinJohn Kerry
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.